Twingly statistik

fredag 27 maj 2016

Har vi inget dricksvatten behöver vi inget försvar

Vi är beroende av ett rent dricksvatten från Vättern. Man ska inte använda en dricksvattentäkt som skjutbana. Det har pågått alltför länge nu och nu vill man utöka flygningar på låg höjd från 20 till 50 dagar om året och skjutningarna från 1000 till 69000 skott, rakt ner i sjön. Ammunitionen lämnas kvar på botten. Skjutningarna stör såväl boende som djurliv.Har man inget dricksvatten behövs inte något försvar. Lyssnar man inte till opinionen längre, så existerar ingen demokrati. Jag läser i dag i Motala & Vadstena Tidning att skjutningar tilltar trots protesterna. Många är oroliga för vad detta får för konsekvenser på vattenkvalitet och fiskar. Försvarsmakten har trots detta fått klartecken för att utöka skjutningarna. Vi måste börja reagera innan det är för sent.

  Dessutom läser jag på Aktion Rädda Vätterns hemsida:

  GAS

  "Bolaget Gripen Gas har fått tillstånd att provborra efter gas i alunskiffer på land (sammanhängande område från Borensberg, Motala, Vadstena till Tåkern) och i Vätterns botten (ett 160 km2 stort område).  Alunskiffer är den giftigaste bergarten som finns. Området innehåller naturreservat och Natura 2000-skyddat vatten. »Rör du i alunskiffer, bryter helvetet loss!« säger en expert på tungmetaller. Lämnad kvar i marken, gör skiffern ingen skada.  

  GRUVA

Ett gigantiskt dagbrott planeras på berget ovanför Gränna,  där Tasman Metals, vill utvinna s k sällsynta jordsartsmetaller, som används i modern teknik. Att anlägga en gruva uppströms en vattentäkt, får en expert på gruvdammar att säga:"Gruva eller dricksvatten, valet är ert?"

  OM VI FORTFARANDE TROR ATT VI KAN PÅVERKA, SÅ MÅSTE DET SKE NU. LÄGG DIN RÖST PÅ DET PARTI SOM STÅR FRED OCH MILJÖPOLITIK NÄRMAST. DE SOM TROR ATT SVERIGE SKALL FÖRSVARAS MED VÅLD ÄR UTE PÅ FEL VÄGAR. "VÄGEN HETER ICKE VÅLD"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar