Twingly statistik

fredag 18 februari 2022

Tack Micael Grenholm för genomgången av "Left behind"

 

Jag skulle önska att vi kunde lämna domedagsfilmen ”Left behind” bakom oss och betrakta det som ett olycksfall i arbetet att vi låtit unga känsliga människor se den och vad värre är undervisa på ett felaktigt sätt om den yttersta tiden. På det sättet har många människor blivit skadade och detta har skett i frikyrkor i god tro. Detta måste vi tyvärr erkänna som ett allvarligt felsteg, där pastorer och ungdomsledare gett utrymme åt en undervisning som absolut inte stämmer med bibeln.

JAG LÄGGER HÄR INEN LÄNK TILL ”HELA PINGSTEN” där Micael Grenholm ger oss endetaljerad genomgång av domedagsfilmen Left behind. Den genomgångenär verkligen något jag rekommenderar er att läsa.

Jag skäms verkligen över alla de gånger jag själv undervisat på ett felaktigt sätt om detta på grund av de obibliska läror som florerade på 1950-1960 talet innan jag blev väckt över hur vilseledande de var. VI KAN INTE SOPA ”LEFT BEHIND” UNDER MATTAN och lämna bakom oss alla de övertramp vi gjort oss skyldiga till. Men vi får hoppas att vi lärt oss av misstagen vi tidigare har gjort.

Här en länk till det jag tidigare skrivit i ämnet

och här en till

När min tre år äldre bror hade läst boken Dom över Sverige blev han ångestfylld och kunde inte fungera normalt i skolan. När läraren frågade varför han inte ville läsa sina läxor svarade han att det inte var någon ide, för det skulle ju bli krig och den yttersta dagen var nära. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar