Twingly statistik

torsdag 25 november 2010

Skype

Jag känner mig lite omodern, när jag skriver att jag först nu har upptäckt hur man kan använda Skype. De flesta utlandssvenskar har god kännedom om hur det fungerar. Min önskan med Skype är att ha kontakt med med familj, släkt och vänner även här i vårt land.

Det började för någon vecka sedan. Jag besökte min egen länk som finns här till en av mina sidor där jag har

en länk till Conrads varuhus. http://www.rolferic.se/ancestors02.htm Conradsannonsen som finns där i den högra kolumnen.

Bland rubrikerna finns en flik med texten Dator och kontor.. Där hittar man snart avdelningen för webbkameror. Jag hittade en som haft normalpriset 395 kronor, men som nu kunde köpas för 195 kronor.. Jag bestämde mig för den, men eftersom jag inte gillar att betala med mitt bankkort, bestämde jag att beställa den med faktura. Med fakturaavgift och frakt blev priset 319 kronor. Kameran hämtade jag på ICA-butiken där vår postutlämning sker. Det var inte alls särskilt svårt att installera den på datorn.

Steg nummer två var att gå in på min sida http://www.rolferic.seDärefter klickade jag på Skype och följde instriuktionerna. Det var mycket enkelt att ansluta sig och när jag gjort det fick jag videoinstruktion hur man använder Skype.

Första kontakten fick jag med min syssling som bor i Brasilien. Han var online så att säga och vi fick direktkontakt. Jag blev så överrumplad av att det gick så bra, så jag tror att jag tappade målföret. Kanske också för att jag fick veta att han drabbats av ohälsa. Våra tankar finns hos honom och jag hoppas att vi på detta sätt skall kunna uppehålla vår kontakt.

Skypesamtal kostar ingenting och har man en webbkamera så kan man se den man samtalar med. Visst är tekniken fantastisk. Den som vill ha Skypekontakt med mig får gärna höra av sig.

2 kommentarer:

  1. Har hört talas om "Skype", men förstår mig inte på sånt, men du är väl tekniskt lagd så du bemästrar väl sånt bättre än mig.

    Tycker fraktkostnad och fakturaavgift är ett ofog. Frakten gör ju så man lika gärna kan åka och handla sakerna själv i affären? Och varför ska företagen/affärerna ta ut fakturaavgift, för en papperslapp som de skickar ut? Annars skickas det minsann ut en enorm mängd "papperslappar" gratis varje dag (även från samma företag som skickar fakturorna) -- som kallas reklam!

    SvaraRadera
  2. Nej min bäste Andreas, tekniskt lagd har jag aldrig varit. Med tummen mitt i handen får jag ändå det nödvändigaste att fungera. Gå in på min länk till Skype och instruktioner med både bild och ljud. Vill du ha hjälp? Maila till mig rolfericson@boremail.com Du kan nog hitta webbkameror även i affären. Mitt prisexempel tror jag ändå var rätt så billigt

    SvaraRadera