Twingly statistik

torsdag 15 september 2011

Bibeln kan läsas av många

Somliga läser Bibeln så som gällde det krig, dom och undergång. Andra läser Bibeln för att få ett hopp för framtiden och för att få ha sin trygghetsgrund i Gud som är vår tillflykt och vår starkhet.

När Jesus frestades i öknen så citerade Satan ur den heliga Skriften. Han visste vad som står skrivet. Dan Johansson i Malmö läser också Bibeln,LÄS HÄR! men han har missuppfattat ordet om löfteslandet som Gud har lovat sitt folk. Vem tillhör detta utvalda folk? Det gör alla de som låter sig utväljas av Gud och de kan tillhöra vilket folk som helst och de kan även bekänna en annan religion. Gud är en god Gud full av nåd och barmhärtighet. Så läser i alla fall jag min Bibel. Jag skulle kunna citera många Bibelord till stöd för denna tanke.

Det löftesland som Gud har lovat kan inte gälla Staten Israel och inte heller någon annan nu existerande jordisk nation. Gränserna för jordens nationer bestämmes av människor med ”makt och militär” I Guds rike finns inga gränser.

Löfteslandet för mig som kristen är himlen efter detta jordelivs slut. Den dagen ser jag fram emot med förtröstan. Där finns inga gränser som styres på detta grymma sätt. Där finnes inte heller något våld och ingen som bär hand på en annan därför att man tillhör ett annat folkslag.

Hur läser Dan Johansson Bibeln egentligen? Jo han läser att det skall bli ett storkrig som leder till ”domen i Josafats dal” Det han skriver är ett försvar för den ockupation som sker genom Staten Israel och deras militära överlägsenhet. Det är förfärligt att läsa att arabernas motto är det som psalmisten beskriver i 83:e psalmen. Hur vågar han att skriva detta när alla vet att de kristna palestinier som länge levat som fångar i sitt eget land kämpar för fred utan våld.

Den militanta ”andemakt” som har gripit tag om Dan Johansson och många andra inom den extrema delen av frikyrkligheten är till skada för Guds verk. Låt oss slippa att läsa sädant. Det gör bara ont.
Både judar och palestinier har sin hemort i det land som Dan Johansson kallar för löfteslandet

Det finns andra som vill se framtiden som en möjlighet till fred utan vapen.
LÄS HÄR!

Í en tidigare publicerad´artikel har jag mera ingående skrivit vad jag anser om ISRAEL OCH PROFETIORNA

3 kommentarer:

 1. Bra och tankeväckande Rolf bra, jag länkade till din artikel. Den fullkomliga tystnaden från tidningen Dagen ledarredaktion i detta aktuella ämne är påfallande

  SvaraRadera
 2. Den fullkomliga tystnaden kanske beror på att tidningen Dagen alltmer låter sig influeras av vissa rörelser åt något särskilt håll. Ja, du förstår säkert vad jag menar. Funderar på att säga uåå vår prenumeration. Såg förresten att redaktören för Världen i dag hade avgått i protest mot ledningen. Funderar mycket på vad som håller på att hända i de kristna medierna.

  SvaraRadera
 3. Nisse Andreasson skriver:
  Tack Rolf och Egon för att ni så uthålligt kämpar för den goda saken.

  Jag hoppas att Gud också skall ge mig kraft att vara med er i tankar ord och handling.

  Vägen heter ickevåld!

  Nils Andreasson
  Kristna nätverket för Palestina

  SvaraRadera