Twingly statistik

lördag 11 februari 2012

Guds röst i vår tid

Psalmförfattaren J.O. Wallin hade hört Guds röst i naturen. Han uttrycker det så här i Sv.ps 305:3: ”Jag hör hans röst där sommarvinden susar, där lunden sjunger, och där floden brusar; jag hör den ljuvast i mitt hjärta tala och mig hugsvala”Hela denna psalm uttrycker diktarens önskan att få komma nära själva källan men att den är fördold här i tiden. Trots detta kan man i sitt inre kan uppleva och förnimma det som hjärtat längtar efter och bli hugsvalad.
Låt mig ställa en närgången fråga! Vill du höra Guds röst? Jag tror att han vill tala till dig. Frågan är då Vad gör du när du hör honom tala?
Hebr. 3:7 ”Om ni hör hans röst i dag, förhärda inte era hjärtan.”
Hebreerbrevet inleds med att beskriva det sätt på vilket Gud har talat till oss vid denna tidens slut. Det är genom sin son Jesus Kristus som han har talat Lägg märke till verbets tidsform: ”har talat”. När jag nu skriver detta inlägg så är det på uppdrag av min Frälsare Jesus Kristus som jag upprepar det budskap som redan är uttalat en gång för alla. Det är detta budskap han vill att du ska hörsamma. Jag vet inte hur du reagerar när du läser det här. Kan du höra honom ibland alla röster? Så här har Nils Ferlin skrivit: ”Kan du höra honom komma- ej i buller och gny, ej i tordönets sprakande dunder. Nej han vandrar i sin örtagård lik himmelens sky, i morgonens solstänkta lunder. Kan du höra honom komma, att han kommer som en psalm- så mjuk och så drömmande stilla, han vandrar dig till mötes i dagarnas kvalm och han vill dig inte alls något illa. Ty han talar ej latin- som den grå teologin, vilken halkat på sin egen halhets halka- Men han talar som en ton ur en mjuk violin och han talar såsom aftonens svalka.”
Du kanske har hört hans röst på ditt eget speciella sätt eftersom det står att Gud talade på många sätt. Budskapet är ändå detsamma. Det handlar om räddning i en tid där allt går mot sin upplösning. Det handlar om vår eviga destination. Livets mening är att få rätt kurs innan det blir för sent. Hebr. 2:1 ”Därför måste vi desto mer ge akt på det vi fått höra, så att vi inte tappar kursen.”
Det finns en del som slår dövörat till för det här och kallar det religiöst svammel, men jag för min del kan inte låta bli att tala om vad jag har sett och hört. Hur gör Du? Så här skrev Allan Törnberg i en sång: ”Varför stänger du ditt hjärta för Jesus, Han som led och dog för dig på Golgata? Ingen älskar dig som han, ingen annan frälsa kan. Varför stänger du ditt hjärta för Jesus. Varför stänger du ditt hjärta för Jesus? Han allena ger ditt hjärtats längtan svar. O den frid som du åtrår, Du hos ingen annan får. Varför stänger du ditt hjärta för Jesus? O så öppna då ditt hjärta för Jesus. Innan nådens sol för evigt har gått ned. Hör han kallar dig ännu! Varför tvekar dröjer du? O så öppna då ditt hjärta för Jesus!”
OM DU KLICKAR HÄR KOMMER DU TILL MITT BIBELPUSSEL

7 kommentarer:

 1. I all ödmjukhet vill jag tillägga att i de fyra evangelierna finns bland alla Jesus-orden säkert något som tallar till just dig som gästar Rolf Ericsons blogg denna dag. Medan du bläddrar och söker i evangelierna ser du säkert andra Jesus-ord som kommer att passa dig kanske redan i morgon eller en dag längre fram. Men att i bön på något sätt vända sig till Gud varje dag,det helar hjärtats sår.

  Nils Andreasson

  SvaraRadera
 2. Tack Nils för att du påminde mig om detta så att jag fick lägga in länken till mitt bibelpussel där man kan finna utvalda bibelord. Testa detta och ge mig gärna en kommentar om du tyckte om det.

  SvaraRadera
 3. Så här skrev en god vän till mig: ”Den högre dimensionen är ju inte så vanligt att man talar om i dagens sekulariserade och materialistiska samhälle. Som troende finner man en trygghet, som också ofta visar sig i ödmjukhet och generositet. Förmodligen även tvivel, en inre dialog med sig själv, samtidigt en förtröstan.”
  Jag vill gärna att mina besökare skall få ta del av detta citat ur hans brev till mig. Skulle gärna vilja utvidga begreppet ”den högre dimensionen” Kom gärna med förslag.

  SvaraRadera
 4. I det här sammanhanget tror jag att "den högre dimensionen" gott kan ersättas med "mitt eget och mina vänners andliga liv"
  Nils Andreasson

  SvaraRadera
 5. Jag undrar varför det är så svårt för människor i vår tid att tala om sin "andlighet"?

  SvaraRadera
 6. Jag vill gärna ha flera svar på begreppet "den högre dimensionen".
  Jag tror att det i dag finns ett stort andligt behov även i vårt sekulariserade land. Därför måste vi som tror på Jesus förmedla det andliga liv som han har att ge genom oss.

  SvaraRadera
 7. Läsande av evangelietexterna är A och O för att ha en grund för sitt andliga liv. Prästers och pastorers bibelutläggningar och predikningar måste kunna landa i åhörarens förtrogenhet med texterna. Det gamla vigselformulärets ord om att bära varandras bördor kan då landa i Jesusord av många slag. Att inte se till sitt eget bästa är inte bara den oundgängliga grundstenen för varje äktenskaplig relation utan också en riktningsgivare i varje mellanmänsklig relation. Att generöst glädja sig över andras välförtjänta framgångar i stället för att missunnsamt se detta som en förlust för de egna ambitionernas förverkligande är att ta sitt andliga liv på allvar och förankra det i vardagens praxis.

  SvaraRadera