Twingly statistik

söndag 22 mars 2015

Falsk propaganda om USA och Israel.

Efter det senaste valet Israel och efter Netanyahus uttalande att han aldrig kommer att erkänna en palestinsk stat, är USA på väg att omvärdera sin inställning till Israel. Detta innebär inte att USA är fiende till Israel, som en del s.k. israelsvänner påstår. De går så långt i sin galenskap att de uppmanar folk att bedja till Gud om att Barack Obama måste avsättas innan hans presidentperiod är slut. Jag har sett en videosekvens om detta och jag vill inte länka till den, utan hoppas i stället att dårskapen tystnar av sig själv. Det är min skyldighet att protestera mot sådan vilseledande information. Tyvärr så märker jag att många av mina vänner har låtit sig duperas, därför att man tror att detta är ett led i ett eskatologiskt perspektiv, men detta är inte sant. Israel har rätt till sin fortsatta existens, men inte till vilket pris som helst. En tvåstatslösning där man även erkänner den Palestinska staten är nödvändig för att det skall bli fred mellan folken. Där har USA fortfarande en betydelsefull roll. Det kan bli mycket farligt med den högerstyrda ”kristna” sionismen och deras falska propaganda.


9 kommentarer:

 1. Rolf: Inte lika farligt som att tro att Israel allena bär på lösningen i denna region i brand, där Abbas vägrar förhandla direkt och där palestinska och arabiska ledare resolut vägrar ha som mål en slutlig lösning på conflikten med stopp av allt vad "väpnad kamp" innebär. Slutmålet är fortfarande att "befria" hela "Palestina" , Israel inkluderat. Detta framgår regelbundet, finns klara belägg i uttalanden från Fatah, och högste imamen bland många andra.

  Du kan vara lika fast i dina idéer som de kristna fanatiker du klandrar. Vad tror du är farligare för israeler, palestinier och hela regionen, kristna högerstyrda israelvänner eller iranstödda Hezbollah, Hamas och nu även ISIS inpå knutarna?

  Tills dess jag ser balans och omtanke även för Israels ständigt hotade, rädda och oroade medborgare kan jag bara ubndra hur det star till med det allmänmänskliga. Kan du se hela bilden eller ¨år det bara huogerspöken och enbart Israels ansvar som r¨åknas?

  Netanjahu har förklarat sina ord både om tvåstatslösningen - som beror på PMs arbete i god tro - och till israeliska araber ; kan du vifta bort det hemska Abbas och/eller hans styre har sagt om judar, Israel, fortsatt kamp för hela kakan osv, kan du vifta bort det andra politiker har sagt och tagit tillbaka, eller? Måttstock?

  Sist: Fortsätta klandra enbart(!) den judiska staten ger mig bara vibbar av nåt jag inte vill se. I all välmening.

  A-K

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna vilja veta vilka idéer du tycker jag är fast i, eftersom jag inte känner igen allt du anklagar mig för. En sak är säker att du står enbart på den ena sidan, vilket jag vägrar att göra.
  Du har rätt i att Israel inte ensam bär på lösningen av denna konflikt, vilket jag aldrig har påstått, men deras ockupation och illegala bosättningspolitik är orsaken till den väpnade kampen.
  Jag är inte helt säker på att du har rätt när du skriver att Abbas slutmål skulle vara att som du skriver ”befria” hela Palestina. Om så vore fallet, så är det väl också Israels slutmål att utöka sina landvinningar för att göra det möjligt för alla judar att återvända. För hur skulle det annars finnas möjlighet för dem att få plats på denna lilla yta?
  Tror du inte att det palestinska folket vill ha ett slut på den väpnade konflikten, lika mycket som en del av det judiska folket? Extremism finns på båda sidor.
  Ja, jag klandrar med all rätt de s.k. kristna fanatiker som med skenandlighet vilseleder andra kristna. De bär fromheten som en mask.
  Du har helt fel om du tror att jag inte vill se balans och omtanke för Israels ständigt hotade, rädda och oroade medborgare, men dessa människor finns även på den andra sidan muren och hotet och förstörelsen ser ännu värre ut där.
  Jag har aldrig försvarat det våld som sker genom de terrororganisationer du nämner vid namn. Det måste fördömas i allra högsta grad, liksom de dagliga attacker som det palestinska folket utsätts för genom Israeliska soldater.
  Dina vibbar av nåt du inte vill se när det gäller dem som enbart klandrar den judiska staten får du ha, men blanda inte in mig i det.
  Jag fortsätter gärna dialogen med dig precis som du skriver i all välmening. Det berikar att få brottas med frågorna. Jag är inte färdig med svaret på de här frågorna. Mycket är höljt i dunkel och svårt att förstå. Låt oss därför samtala i all ödmjukhet.

  SvaraRadera
 3. Bra så. Om du inte känner till att palestinska sidan helt igenom vägrat ta ord som "end of conflict" eller varaktig fred, allvarligt så finns en hel del belägg, för den som vill veta. Inte kmmer det mycket i svenska statsmedia. Det finns mycket om situationen för den som vill se, som inte bara går efter politiserade utsagor. Det man hör, om man vill veta, är retorik som bygger på att slutmålet ändå är att föra "kampen" tills dess att hela Palestina är befriat, alltså Israel proper. Jag brottas också med frågor om Israels agerande men när allt är sagt och gjort finns det bara fiender vid alla gränser utom Medelhavet och det måste också vaktas. Tål att diskuteras. I dagens atmosfär duger det inte att specifikt behandla den judiska staten Israel som världen paria. Tack för respektfullt svar, Rolf.

  SvaraRadera
 4. Ursäkta dröjsmålet med publiceringen av ditt svar. Tacksam för att få veta dina källor. Jag är mycket intresserad. Jag läser ofta i en bok av Sören Wibeck: "Ett land två folk." Han skriver objektivt om den konflikt som tycks vara omöjlig att lösa. Jag har nyligen läst för andra gången Leon Uris bok: "Exodus" Den är väl inte direkt objektiv, men den ger en hel del kunskap om händelserna efter andra världskriget och om judarnas historia i samband med att Staten Israel bildades. Nej du har så rätt i att det inte duger att behandla den judiska staten Israel som världens paria, men ibland har jag en känsla av att det är så en del israelsvänner propagerar för att man ska uppfatta att det förhåller sig på det viset. Tror att det är ganska starka överdrifter. Rätta mig om jag har fel

  SvaraRadera
 5. Jag ser ju att det är så Israel behandlas av många, från det som poängteras och från det som totalt utelämnas. Dessa idéer spreds bl.a. via gamla Sovjets engagemang när de sponsrade/rehabiliterade PLO. Svenska vänstern hoppade på bandvagnen. och det gick chockerande överstyr i hätska uttalanden från svenska politiker. Och nu kan man se konstiga och folkföraktande idéer, och tom lögner om judars tro och historia och annat inom somliga kristna aktivistcirklar. Bäst visa bästa möjliga sätt att tänka om alla folk. Ger man bara negativa vinklar om något folk i åratal på en blogg, t.ex., så visar man sin oginhet. Kommer bara mer frågor. Hur många i Sverige har fått nyheten att Israel var ett av de föirtsa l¨ånder igen att skicka flyg med verklig hjälp till Nepal? När de gjorde det i Haiti kom det en massa bortviftanden från "di ogina månglarna". Tack för ordet, Rolf.

  SvaraRadera
 6. Så här skriver du A-K Roth: "Och nu kan man se konstiga och folkföraktande ideer, och t.o.m. lögner om judars tro och historia och annat inom somliga kristna aktivistcirklar." Det skulle vara intressant att veta vilka du menar. Vilka är det som har sagt att Israel är "di ogina månglarna"? Det är viktigt att du verifierar dina påståenden för att de ska bli trovärdiga. Självklart åtminstone för mig är att det kan komma mycket gott ifrån Israel som till exempel som du skriver hjälpsändningar till länder som drabbats av naturkatastrofer. Allting är inte svartvitt.

  SvaraRadera
 7. Kort: Jag avser somliga kristna palestinier som politiserar tills de kränker judismen, judars historia och konstanta band till och närvaro i området, som negligerar och vill avvisa judisk historia, som kommer med konstiga uttalanden om DNA som tangerar rasism, kristna vars texter, bl.a. i Kairosdokumentet, är folkkränkande och terrorursäktande, svenska kristna aktivister upp genom leden som hoppar på tåget och inte kan granska vad det är de ger sitt stöd till. Kan det bara bara oförstånd?

  SvaraRadera
 8. "somliga kristna palestinier" "folkkränkande och terrorursäktande svenska kristna aktivister." Vilka är det du menar? "Kan det bara vara oförstånd?" Vilka har i så fall förståndet? De olösta konflikterna kan varken du eller jag förstå. Det finns inga enkla svar, men vi kan i alla fall brottas med frågorna, som en gång ska få svar. Låt oss tro det!

  SvaraRadera
 9. Förlåt sent svar. Hälsoproblem av allvarlig sort. Jag avser bl.a.de kristna som utan kritik accepterar och sponsrar kairosdokumentet och som inte förstår hur kränkande detta är. I den gruppen finns kristna ur SK's ledarskap, kristna bloggare, varav somliga är aktivister. I en senare artikel av dig skrev du om en kvinna som blivit över 100 år och fått lite frågor om sitt liv. Ett svar var att hon inte skulle ha oroat sig lika mycket om det hon inte vet så mycket om, eller liknande. Men många tror ju att de har all information och dömer därefter. När vi brottas med frågorna är det viktigt att vi ser alla sidor. T.ex., är det som det ska vara att Israel inte ska erkännas som judisk stat av palestinska eller panarabiska ledarskapet men att Palestina ska erkännas en stat enbart för palestinier med förbud mot judisk närvaro? Är det som det ska att bistånd fortsätter att utan motkrav på anständigt beteende gå till en statsbildning som ägnar så mycket till terroruppvigling, antisemitisk hets, korruption, hyllningar av massmördare som martyrer? Välvilligheten till ett folk som förvisso behöver hjälp kan bli korrupt i sig. Vilka ägnar sig åt att bek¨åmpa terrorn riktad mot sitt folk av Hamas och andra grupper i Gaza och på VB? Abbas vill ju hellre att syriska palestinier dör än ges fristad på VB, enligt ett känt uttalande nyligen. Så låt oss söka all information.

  SvaraRadera