Twingly statistik

lördag 19 november 2011

Frågan om helvetet

Här är en länk som jag rekommenderar till läsning
Torsten Åhman ger här en trovärdig och för mig begriplig förklaring.
I min mormors konfirmationsbibel finns orden från Romarbrevet 6:23 citerade på första bladet: "Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre."

3 kommentarer:

 1. Det tycks mig att Torsten Ähman har klarlagt att den dubbla utgångens sämre alternativ enligt hans kristna förståelse följer av ett ett aktivt avböjande av att leva nära Gud, ett avböjande att tillhöra Guds rike. Den stämmer med min bild av Gud och med min uppfattning om Guds förekommande nåd.

  Nils Andreasson

  SvaraRadera
 2. Nisse har gjort följande uppdatering till sin tidigare kommentar:
  Det tycks mig att Torsten Åhman har klarlagt att den dubbla utgångens två alternativ. Det sämre alternativet enligt hans förståelse läser jag som att människan i fråga aktivt har förkastat att leva nära Gud, har förkastat att tillhöra Guds rike. Att ett sådant förkastande innebär en förlust av livsmöjligheter stämmer med min bild av Gud och med min uppfattning om Guds förekommande nåd. Eftersom nyckeln till Guds rike för mig finns i orden: ”Guds rike är inom/invärtes er.” är livet nu nära Gud med beredskap att uppleva Gud i medmänniskan viktigare än eskatologiska spekulationer.
  Nils Andreasson
  Kristna nätverket för Palestina

  SvaraRadera
 3. Ett bibelord som talar om för oss att döden endast existerar i den nuvarande tidsåldern på grund av syndafallet läser jag i 2.Tim 1:10: "Han har utplånat döden och dragit liv och oförgänglighet fram i ljuset genom evangeliet.."

  SvaraRadera