Twingly statistik

måndag 15 juni 2009

Måndagskvällens möte i Nyhem

SE NYHEMSVECKAN PÅ WEBB TV OCH LYSSNA PÅ RADIO NYHEM. GUDSTJÄNSTERNA SÄNDES LIVE

SE ÄVEN DAGENS NYHEMSBLOGG, BLAND ANNAT MED GUIDAD TUR PÅ DEN NYA NYHEMSHALLEN

Annat från NYHEMSBLOGGEN
Pingströrelsens sommarkonferens har börjat under temat Ny motivation. Under måndagskvällens möte i den nya Nyhemshallen talade Charlotte Gambill från Bradford i England. Hennes predikan handlade om hur viktigt det är att från generation till generation öppna dörren för andra. Hennes framställningssätt var mycket medryckande och illustrativt.
Hon menade att när en församling har inställningen att alla är välkomna så kommer den att växa. I stället för att själv gå först in genom dörren och sedan stänga den efter sig behövs en ny attityd, där man själv står och håller upp dörren. En ödmjuk”efter dig inställning”, där man är beredd att låta andra gå före. Det är en sådan modell av församlingsbygge som vi behöver visa världen. När vem som helst får kliva in. Det kommer att krävas sådana typer av församlingar. Det var Salomo kung Davids son som fick bygga templet, inte David. Det viktigaste är inte vilken position vi har. David skrev ju psalmen i Psaltaren där det står: ”Jag står hellre vid tröskeln i min Guds hus…”(i den gamla översättningen som citerades står det: ”Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus….”) Om man är besviken av att inte få vara först i ledet, så är det nödvändigt att bli så generös att man kan se bort ifrån sin egen plan. En äldre pastor kan bevara sig ung och få sin församling att växa genom att släppa fram en Salomo. Den som är ung behöver David.

Det skall verkligen bli intressant att följa reaktionerna på måndagskvällens predikan, inte minst genom tidningen Dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar