Twingly statistik

tisdag 7 juli 2009

Mikael Tellbe på Lapplandsveckan

Äntligen! Jag är så tacksam för en eskatologi som förmedlar hopp och mod. Lyssna till en sund teologi med Mikael Tellbe på Lapplandsveckan 2009

Framtiden är här (30/6)

Med Uppenbarelseboken som kompass i en orolig värld 1/7

Med framtiden i ryggen 1/7

När tiden tar slut

LAPPLANDSVECKAN 2009

6 kommentarer:

  1. De mest lästa kristna bloggarna är de som ägnar sig åt spekulations-eskatologi, trist tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Läs även

    http://www.hemmetsvan.se/viewNews.do?NewsID=1924

    SvaraRadera
  3. Jaa, det är verkligen trist. Just därför har jag lagt in dessa länkar med Mikael Tellbes förkunnelse, och jag har själv i tre kvällar lyssnat till samtliga föreläsningar. En sådan sund eskatologi behöver vi ta till oss. Den får oss att vakna till insikt om vårt framtidshopp. Vi behöver ingen ny tidtabell, men vi behöver ett hopp som rör vid år längtan. En längtan efter tröst i en värld som är full av lidande.

    SvaraRadera
  4. Tack båda för att ni inte tar semester nu!

    Vi behöver era röster och era skrivna ord också i juli månad.

    Nisse Andreasson

    SvaraRadera
  5. När jag får tid skall jag lyssna till Mikael Tellbes predikan. Just nu färdigställer jag mitt radioprogram inför sändningen på söndag kl 18 - 19

    Det sänds även på tisdag kl 13 - 14
    Båda tillfällena på webben: www.fnf.nu

    Nisse Andreasson

    SvaraRadera
  6. Nisses tidigare information:
    Vänner!

    Mitt program FalbygdsRundan sänds söndag kl 18 -19 & tisdag kl 13 -14

    För webbradiobegåvade: www.fnf.nu

    I närområdet 90,8 MHz

    Nisse Andreasson

    *** * ***

    Jerusalem i Falbygdsrundan


    Falbygdsrundan sänder på söndag ett samtal med fyra Jerusalem-resenärer från Svenska kyrkan. Fristads församlings kyrkoherde Jörgen Röllgård inspirerade elva av sina församlingsmedlemmar att göra en studieresa för att möta palestinska kristna och med egna ögon erfara de förhållanden som man lever under där som kristen, som judisk israel och som muslim. Svenska teologiska institutet i Jerusalem har numera en professor Jesper Svartvik som inom sin professur skall främja religionsdialog.



    Vanliga enkla människor inom de tre religionerna behöver föra dialog med varandra för att finna en väg att leva tillsammans i fred. Detta är en av uppgifterna som Studieförbundet Bilda fokuserar på när man arrangerar studieresor för människor i vår svenska kristenhet. Från Fristad reste man efter att ha genomfört en förberedande studiecirkel om nutidens Israel och Palestina.



    I programmet medverkar Ann-Britt Boman, Björn Jonsson och Bertil Melin tillsammans med Falbygdsrundans utsände Nisse Andreasson. Studieresans femdagarsprogram var så upplagt att de elva deltagarna skulle få perspektiv både från israelisk judisk sida och från de lokala kyrkornas och hjälporganisationernas sida.



    I och med att man reste i en Jerusalem-registrerad minibuss kunde man passera och komma genom israeliska vägkontroller där palestinier kan få vänta i timtal om man över huvud taget tillåts att passera. Även om allmän försoning tycks avlägsen fick resenärerna möta människor som inte gett upp hoppet om att försoning är människans uppgift där man själv lever oavsett andra människors oförmåga att försonas.

    SvaraRadera