Twingly statistik

måndag 19 november 2012

Vems fel är det?


Elisabeth Sandlund skriver i ledare på tidningen Dagen: Upptrappat våld är inte Israels fel. Rubriken är provocerande, men om man läser det hon skriver, så inser man att hon inte enbart ställer sig på den ena sidan i konflikten. Läs här ett citat:
"………Att slå fast detta är inte att säga att allt Israel och gör i relation till makthavare och befolkning i de palestinska områdena är höjt över all kritik och inte får ifrågasättas. Exempelvis bosättningspolitiken både kan och bör diskuteras, vilket sker även inom Israel. Det är föga förvånande med tanke på att landet är Mellanösterns enda demokrati, där den politiska debatten tillåts vara fri och öppen, inte minst i valkampanjstider som denna.
Att det är extrema grupper med hemvist i Gaza som med det styrande Hamas medgivande inlett offensiven mot Israel innebär att det också är hos Hamas ansvaret ligger om en fortsatt upptrappning ska kunna undvikas.
Det är ett högt och cyniskt spel från Hamas sida att tillåta att attackerna fortsätter mot det militärt överlägsna Israel som gång på gång visat att man inte backar tillbaka. Det som ligger i potten är inget mindre än den egna befolkningens liv……."

Så här skriver Dessa mina minsta bröder i en kommentar:
".......Min bloggkompis Munther Isaac kristen palestinier bosatt i Betlehem ( han besökte Gaza och sina kristna trossyskon där förra julen) han skriver idag citat ”Men oavsett vem kastade första stenen måste vi hålla i minnet att vi talar om en mycket ojämn maktbalans. Det ironiska är att den makt ( Israel ) som belägrade och kontrollera dem hävdar att de försvarar sig mot de belägrade. När de israeliska ledarna inser att när de börjar behandla palestinierna som jämlikar, människor förtjänar sina rättigheter, endast då kan verklig fred kunna uppnås. Vad förväntar de i retur från människorna i Gaza ? ” slut citat M I 
Jag stöder absolut inte Hamas men varje gång ett palestinskt barn dör så skapas nya extremister. Israel är den starkare parten i denna konflikt och har ett större ansvar……"

"…….Elisabeth  du skriver om den " kristna befolkningen i hela regionen, som ber om och måste kunna få räkna med vårt stöd och våra förböner." I min blogg så länkar jag till 100 kristna palestinska ledare som i veckan skrev "Stöd Palestinas medlemskap i FN " de behöver både våra böner men också ett politiskt ställningstagande för att fredsprocessen skall komma igång.  Israels Avigdor Lieberman   försöker nu straffa palestinierna om de går vidare med uppgradering  till en icke-medlemsstat i FN . Ett oerhört fult spel som bara gynnar extremism. Vem ger palestinierna hopp om en bättre morgondag om vi sviker dem?"  Stöd Palestinas medlemsskap i FN! LÄS MERA HÄR!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar