Twingly statistik

fredag 25 juli 2014

Pastor Stanley Sjöberg om Israel och Diakonia

Pastor Stanley Sjöberg skriver i dag torsdag den 24 juli enartikel i tidningen Dagen, som innehåller en del uppseendeväckande innehåll. Han frågar om den svenska Diakonialedningen samverkar med terrorgruppen Isis. Jag tycker att det är skamligt att ställa en sådan fråga eftersom den faller på sin egen orimlighet. Den frågan liksom flera påståenden i artikeln befäster de fördomar mot Diakonia och dess verksamhet, som kan finnas hos en del läsare. Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg och den palestinske prästen Naim Ateek skrev tidigare att Israels regering bär ansvaret för våldsutvecklingen.
Om Israels regering vill ha fred så måste den förändras. Den måste tro på kraften i en fred som baseras på rättvisa och jämlikhet. I en tid som denna krävs det att de israeliska ledarna visar mod och:
inser att våld bara föder våld och att desperation kan föda desperata åtgärder. Israel, liksom Hamas, måste därför stoppa våld– och hämndspiralen.

åtgärdar orsakerna till problemen: de rasistiska lagarna, militärockupationen och de illegala bosättningarna” Läs mera här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar