Twingly statistik

fredag 3 oktober 2014

Till minne av Natanael Claesson

Min käre vän Pastor Natanael Claesson har flyttat till sitt himmelska hem. Han har varit pastor och föreståndare i Pingstväckelsen sedan början av 1950-talet. Platserna där han varit verksam har varit Alfta, Strömbacka, Iggesund, Sågmyra, Kramfors, Virserum, Gnosjö och Holsbybrunn. De senaste åren fram till sin pensionering har han rest över hela landet och i andra delar av världen som representant för Erikshjälpen. Han har även varit en drivande kraft för Världens Barn där han satt Gnosjös namn på kartan för dess verksamhet. Under sin tid som pastor i Gnosjö var han med om att bygga den nya, moderna Pingstkyrkan där.

Mitt första möte med Natanael var nog några år in på 1960 talet, då han besökte sin hustru Wegas föräldrahem Axsjövik. Något år senare vigde han mig med Wegas brorsdotter
Sedan dess har vår vänskap varat i snart 50 år.

Han hade ju erfarenhet av hur det var att vara predikant i Pingströrelsen och som ung evangelist upplevde jag honom som en mentor. Vi hade många förtroendefulla samtal, inte minst de gånger vi fick bo tillsammans hos Wegas syster Rut i Stockholm under predikantveckorna där.

Hans livserfarenhet och generösa inställning till de frågor i livet som inte låter sig besvaras i en hast imponerade på mig. Han var jordnära men hade sitt hjärta i det andliga livets verklighet utan några övertoner.

Dessutom insåg Natanael betydelsen av förändringar utan att fördenskull överge det som har betydelse. Han lät sig inte anpassas efter ett statiskt mönster.

Gud har gett oss mycket genom Natanaels beundransvärda livs engagemang. Hans varma hjärta för andra människor har drivit honom till stora uppoffringar. Han har varit verksam så länge hans krafter räckte till. Allt detta vet jag berodde på hans kärlek till den Herre som gav honom kallelsen att vara hans representant. Herren har välsignat hans livsgärning. Nu får han vila ut. ”Saliga de döda som härefter dör i Herren. Ja säger Anden, de skall få vila efter sina mödor, ty deras gärningar följer med dem.”

Rolf Ericson Motala




Wega och Naatanael och brudnäbben Ulla-Britt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar