Twingly statistik

lördag 31 januari 2015

RPG (Riksförbundet Pensionärsgemenskap) i Motala

Våra RPG- (RiksförbundetPensionärsgemenskap) träffar i Motala, samlar alltid väldigt mycket folk- Någon sa till mig att det är unikt för Motala att samla så mycket folk jämfört med andra delar av vårt land. Detta beror säkert på det goda samarbetet mellan församlingarna som tillsammans med RPG och Studieförbundet Bilda arrangerar träffarna.
I Pingstförsamlingen som jag tillhör är det Magnus Nilsson, som är kontaktperson. Han lägger ner ett stort arbete tillsammans med Valter Gustavsson i Baptistförsamlingen för att få det hela att fungera så bra. Ett program för gemenskapsträffar, nu närmaste tiden har planerats att hållas i Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Baptistkyrkan i Motala, och i Salemkyrkan i Borensberg.

Årets första träffpunkt hölls i Pingstkyrkan torsdag den 29 januari. Pastor Bernt Broberg hälsade välkommen och serveringslokalen i Pingstkyrkan var så gott som fullsatt. Programmet innehöll två avdelningar. Den första med Lennart Thyr ifrån Kumla som berättade om sin cykelfärd genom Europa till Pilgrimsmålet Santiago de Compostela i Spanien. Solosång följde av Rolf Ericson som hade blivit ombedd att sjunga sången Jag är främling, jag är en pilgrim, eftersom temat på träffen handlade om Pilgrimsmålet. Efter kaffeserveringen följde den andra avdelningen med prästen Håkan Nilsson ifrån Östersund som talade och ledde allsång tillsammans med Olle Persson på dragspel och Rolf Ericson på piano. Nästa Kyrkträff hålles i Missionskyrkan klockan 14 med besök av sångare och musiker från Mantorp med omnejd. ”Vårat kapell”

1 kommentar:

  1. Jag glömde att skriva att en bidragande del till trevnaden på dessa träffar är naturligtvis alla de frivilliga medarbetare som hjälper till med servering

    SvaraRadera