Twingly statistik

tisdag 5 april 2016

Lögner och påhopp i Dagen

Tyvärr kan jag ej bemöta Bo Branders inlägg i Dagen med rubriken ”Kristen bekännelse bryts ner” på mer än två punkter eftersom mitt utrymme är begränsat på debattsidan i Dagen. Bo Brander har svårt att läsa vad det är Åke Bonnier skriver i båda sina debattinlägg. Förresten vem har rättighet att tillrättavisa honom? Inte kan det väl vara alla de som inte har lärt sig att läsa innantill.

Det är en mycket allvarlig och osann anklagelse som Bo Brander riktar mot Bonnier när han påstår att han företräder ett nytt paradigm som innebär att Jesus bleknar bort. Vart får han det ifrån?

1. När Åke Bonnier blir beskylld för att ha förnekat den kristna bekännelsens kärna att Jesus är Guds son, så måste jag få försvara honom. Så har han inte skrivit! Läs på lite bättre Brander med flera.Det här är mycket allvarligt. Sanning och ärlighet borde vara viktigt när man debatterar.

2. Så här skriver Bo Brander: ”Men när han hävdar att det innebär att Anden är verksam i andra religioner tornar frågorna upp sig. Hur vet Bonnier det?” Detta påstående blir en utstuderad lögn när man undviker att skriva exakt det Åke Bonnier har skrivit: ”Om nu den helige Anden är verksam utanför Kyrkans ram, i andra religioner, borde det betyda att Gud på olika sätt möter i andra religioner.” Innehållet blir helt annorlunda när man trycker på orden: ”Om nu den helige Anden...” Han skriver inte att han vet något om det, för vem gör det egentligen?

Är det ett slags åsiktsmobbing som pågår i media där kända kristna profiler tar sig friheten att beskylla varandra på ett mycket orättfärdigt sätt. Jag förväntar mig ett svar på detta?

Rolf Ericson, Motala

1 kommentar:

  1. Att dom aldrig ger sej ! Det är meningslöst att försöka få en dialog med de som ligger kvar i sina skyttegravar.
    För oss andra är det viktigt att du Rolf Ericson fortsätter att ge svar på tal !

    Anders Bergstedt

    SvaraRadera