Twingly statistik

torsdag 6 december 2018

Krönika i GP: "Den oundvikliga kraschen"

Gästkrönikören Malcom Kyeyune målar upp en skräckbild i en ledare i GP där han skriver om den oundvikliga kraschen

Pastorn i Vänersborg John Derneborg skriver på fb med anledning av Kyeyunes artikel: "Gode Gud, ge oss ledare som är både kloka och modiga."

Det är naturligtvis inte fel att be till Gud på det sättet. Samtidigt undrar jag varifrån hjälpen skall komma? Är det inte rimligt att vi ber om klokhet och mod hos dem vi redan har? De har inte någon lätt uppgift just nu och behöver verkligen våra förböner helt i linje med vad Bibeln uppmanar oss.

Micael Grenholm kommenterar i detta fbinlägg:
"Suck, ännu ett exempel på när man försöker utmåla ett av världens rikaste länder som ett fattigt u-land."

Det finns givetvis anledning att känna oro för det rådande läget, men trots detta bör vi ha förtroende för våra folkvalda ledare och inte misstänkliggöra dem. De har ett viktigt uppdrag och jag tycker det är fel att kalla detta för cirkus om regeringsbildningen. Det låter så negativt och tvärsäkert när skribenten Kyeyune påstår att den oundvikliga kraschen kommer. Det vore väl bättre att samla alla konkreta förslag på hur våra ledare ska kunna hantera de frågor som rör människor som kommer till vårt land, i stället för att gå till personangrepp mot våra politiska ledare. Det är vår uppgift att be för dem som vi har valt. De behöver både klokhet och mod i den svåra tid vi nu befinner oss. Jag håller med Micael Grenholm om att vi lever i en av världens rikare länder. Just därför måste en utjämning ske och vi måste inse att vi inte längre kan leva i lyx och överkonsumtion så som vi nu gör.

Ja vi får se hur det blir. Jag hoppas på en god fortsättning. Vi behöver en handlingskraftig regering, som inte är beroende av Sverigedemokraterna

Inlägget har ändrats något den 7/12 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar