Twingly statistik

tisdag 7 september 2021

Den som lever får se


Vi har varit samlade till minnesstund för en nära släkting, som lämnat jordelivet. Vi talade med varandra om att vi ska få möta de kära i himlen en dag. Det är inte självklart för alla att ha den tron, men de existentiella frågorna angår oss alla, inte minst när vi påminns om dödens verklighet. Alla vet ju att vårt liv på jorden en gång tar slut, och alla funderar också på frågan om vad som händer efter döden.

"Den som lever får se", sa en av dem som var med. I detta påstående fanns inget av förnekelse, utan snarare en aning om att det kommer en dag när vi får se. Detta stämmer ju även med det vi läser i bibeln, att alla människor ska få se, både troende och icke troende. 

"Alla knän ska böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden och alla tungor bekänna att Jesus, Kristus är herre Gud fadern till ära"

Människor både levande och döda skall hylla Kristus. Alla kommer att bekänna att Jesus är herre.

Men bibeln talar också om att det är NU vi ska bekänna Jesus för att bli räddade undan den kommande förintelsen. När vi bekänner Jesus och tar emot honom som vår personlige frälsare, så ger vi också rum för den tro, som är grunden för det som vi hoppas på. Den tron ger oss en fullkomlig visshet om det som vi ännu inte kan se. Utan den tron kan ingen finna nåd hos Gud står det skrivet. Den som vill närma sig Gud, måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.

Jag önskar att du ska förstå hur viktigt jag tycker att detta är. Det är bara tron på Jesus Kristus, som kan rädda oss undan förintelsen.

Tänker på slutscenen i filmen "Schindlers list" ,Han hade fått en guldring av de befriade judarna med inskriften: "Den som räddar ett människoliv har räddat en hel värld." Det är då  han under tårar säger: "Jag hade kunnat göra mycket mer. Jag hade kunnat rädda många fler undan förintelsen." 

"Säg har jag räddat någon själ från döden och någon syndare från villsam stig. Jag säkert kunnat göra mer för Jesus, när han så mycket gjort för mig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar