Twingly statistik

torsdag 4 april 2024

Till dig som inte kan tro på Gud.

 JAG HAR VALT ATT TRO PÅ DET TREVLIGA ALTERNATIVET!!

Det tar drygt två minuter att läsa det här:


Vem har sagt att du måste kunna tro? Att vilja tro är säkrare än att kunna tro. Säg inte att du inte kan, även om du tycker att det är så. Säg hellre att du vill, trots att du inte kan. Det står skrivet att var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad. Men hur skall de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Den som de inte har haft tillräcklig kännedom om. Tron bygger inte på vad vi själva kan åstadkomma. Den bygger på förkunnelsen. Även om du inte kan tro, så behöver du tro för att kunna bli räddad.


Gränsen för tron går emellan dem som vill tro, och den som inte vill tro. Bibelns budskap talar om de två utvägarna: 1. ”död till död för dem som går förlorade” 2. ” liv till liv för dem som räddas”


Leif GW Persson ber till Gud varje dag. Ett skäl till att han tror på Gud är att det lugnar honom i hans oro. Han tror inte för att han kan tro, utan för att han vill tro.


Ur ett samtal Malou von Sivers/TV4 hade med Leif G W Persson om sin gudstro:

Malou: "Om vi avslutar med din tro, för du är en troende person. Du ber din aftonbön och du tänker på att det måste ändå finnas ett liv efter det här."

Leif: "I och med att jag är fri att välja...Alternativet är ju den eviga sömnen, där du inte ens vet om du sover...Som ett ljus som har slocknat."

Malou: "Var finns din pappa Gustav idag? Han har packat alla sina verktyg, skriver du i din bok. Tagit med sig alla hammare och sågar och måttstockar."

Leif: "Och snart träffas vi igen."

Malou: "Snart träffas vi igen... Det är en bra tanke?"

Leif: "I och med att jag är fri att välja..."

Malou: "Vad menar du med "Fri att välja"?

Leif: "Hur kan man tro på nåt sånt? Ja, de som tror starkast idag, de tror på motsatsen. För den är lika obevisad på det som jag tror på. Jag har valt att tro på det trevliga alternativet. Ska det vara så svårt att fatta? Nej, jag tycker att bevisbördan åvilar dem som hävdar motsatsen. Det är självplågeri i extrem form."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar