Twingly statistik

lördag 16 augusti 2014

Isis har inget med islam att göra

Isis har inget med islam att göra


En irakier skriver:

"Jag känner att jag måste klargöra och förklara det som har hänt i Syrien och det som händer i Irak idag. Det kanske känns ointressant för många men det är otroligt viktigt att ni få rätt bild av vad som händer eftersom tyvärr sprider västvärldens media felaktig information om vad som händer, och svenska kopierings-media följer bara strömmen.
Nu har det så kallade Isis tagit sig in i mitt älskade land Irak. Det är en terrorgrupp som dödar, våldtar, halshugger bokstavligen alla som inte delar deras ideologi och version som bygger på dödande, törst och hunger efter blod.
De dödar kristna och spränger kyrkorna, de dödar muslimer och spränger moskéerna och de våldtar kvinnorna för att de anser att det är deras rätt att göra. De använder barn som självmordsbombare och skär upp döda för att äta deras inälvor.
Det är vad Isis (Islamic state iraq and syria) är. Allt detta gör de i islams namn. Denna grupp har absolut inget med islam att göra, de förvränger och skapar egna regler allt för att döda människor som inte delar deras tankesätt.
Samma grupp som har krigat och dödat i Syrien i flera år och totalt förstört landet. Denna grupp som västvärlden och USA kallar för rebeller, folkets motståndsrörelse och som USA stöder i Syrien med bland annat vapen. Denna grupp som sponsras öppet av kungariket Saudiarabien. Tyvärr vill media få det som hände i Irak att se ut som ett inbördeskrig. Ett krig mellan sunni- och shiamuslimer vilket det absolut inte är.
Det är smutsig politik som spelas av vissa grannländer som öppnar sina gränser för dessa terrorister ska kunna ta sig in i Irak.
Isis nöjer sig inte bara med att döda människor utan de har förstört historiska och vetenskapliga områden i Irak – ett enat folk som nu kämpar för sitt land, frihet och värdighet.
Vi är ett fredlig folk som älskar andra medmänniskor. Vi kommer att kämpa för varje en av oss och för varje meter av vårt land. Tro inte deras lögner.
Ismail Almansoury"

"För den överväldigande majoriteten av lagkunniga muslimer rättfärdigar islam inte våld utom i självförsvar. Att kalla terrorismen självförsvar är ett irrationellt perspektiv, som utgår från den felaktiga förutsättningen att västvärlden angriper islam som sådant, och från det i traditionell islam moraliskt förbjudna bruket att döda oskyldiga. Det är alltså inte religionen som ligger bakom den islamiska terrorismen" (keith ward: den farliga religionen s.71) (denna typ av terrorism)


Enligt Ismail Almansoury, som skrivit detta så anser han att det är samma rebeller som kämpat I Syrien mot Assadregimen, som nu är identisk med ISIS. Om Turkiets och Saudiarabiens roll i detta sammanhang kan man lyssna till i  6 kommentarer:

 1. Isis och Hamas har väl ungefär samma idiologi. Att ingendera har något med islam att göra betvivlar jag.
  Vilket enat folk vore intressant att veta. Likaså vad saudierna har för intresse av att stödja Isis.
  Endast våld i självförsvar? Allt hänger på vad man menar med självförsvar. Muhammed själv hade sin egen tolkning därav, erövra världen.

  SvaraRadera
 2. Eva Lande! Det räcker inte med att betvivla det här inlägget. Detta ger grogrund för fördomar. Om Isis och Hamas har samma ideologi, så använder man religionen som täckmantel. Jag återkommer!

  SvaraRadera
 3. Jag förnekar inte att det finns militanta grupper som säger sig vara muslimska. De har målsättningen att förinta västerländska sekulariserade demokratier med maktmedel och terror. I denna plan ingår även både kristna och muslimer som inte lever efter de regler som upprättas av dessa grupper. Det här är inte min åsikt, men uppgifterna kommer från en inflytelserik källa i det Muslimska brödraskapet

  SvaraRadera
 4. Rolf

  Jag betvivlar inte hela inlägget! Jag ställer mig dock några frågor:-)
  Att Isis skulle vara kanibaler låter värst. Nu lär de ha kidnappat omkr 500 kvinnor och flickor som kan ha sålts som slavar. Vi vet vad det betyder. Som Boko Haram. Gruvligt!
  Visst, Muslimska Brödraskapet
  tillhör de som vill införa bl a sharia över oss allihopa. Och de är på god väg i Europa.
  Jag nämnde om demilitarisering av Hamas. Jag menade såklart alla terroristgrupper i Gaza, vilket har bekräftast av ministrarna i Brussel.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Det är så svårt att kallas för terrorist och att få så många människor mot dig bara för att du tillhör en grupp. Men vill bara fråga en vanlig fråga varför kallar ni alla "muslimer" för terrorister, varför inte säga de flesta. Jag lovar det står inget i koranen som påpekar vad isis gör mot andra. Jag har läst koranen mer än 3 tre gånger och allt det säger är motsatsen till vad isis gör och du tror att jag tjuger så kan du själv gå läsa det ;(. Snälla sluta inblanda alla muslimer i en kamp, vi alla är olika och tolkar på olika sätt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar på din fråga: Jag har aldrig påstått att alla muslimer är terrorister, inte heller de flesta muslimer. Utan att ha läst Koranen så håller jag med dig om att den absolut inte bekräftar det som Isis gör. Så jag förstår inte anledningen till din fråga. Har du missförstått det jag skrivit? Om du skriver igen är jag tacksam om du vill ge mig din identitet. Jag publicerar inte någon kommentar förrän jag har godkänt den Jag önskar dig en glad påsk!

   Radera