Twingly statistik

söndag 1 januari 2023

Några nyårstankar

 

Stäng inte din dörr. Sitt inte i slutna rum med unken luft. Umgås bara med dem som har goda tankar om dig och om livet. Låt ingen se ner på dig. Du är älskad för den du är! Släpp inte in dumma tankar i Ditt liv vare sig de är religiösa eller inte.

"Blott i det öppna, har du en möjlighet. Låser du om dig kvävs och förtvinar du,

Ut i det fria, skall du med Herren gå. Kraften fullkomnas mitt i din svaghet då.

Leva i världen omvänd till verklighet, vänd mot Guds framtid, följd av hans trofasthet

Mörkret du möter, aldrig i ensamhet. Blott i det öppna ligger din möjlighet."

(Britt G Hallqvist)

"Vinden blåser vart den vill och du hör den blåsa, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far." Joh.3:8

Här står vinden i singularis och bestämd form. Den vinden är Andens vind. Den blåser bara åt det håll Gud vill. Den som är född av Anden känner igen Andens vind, varifrån den än kommer eller vart den far. Det är en rörlig vind. Den stannar inte på samma ställe och alla som vill får följa med i vindens riktning.

"För mig ut i vindens riktning, upptagen helt av dej. Som ett barn bär leken i sej, låt din glädje bo i mej. Du är kraften som ger livet, jag får vara vän med Gud, ger den frid som viljan vänder och öppnar den för sanningen. Skugga mej under dina vingar, ta mej helt nära dej. Som en gren bär våren i sej, låt din skönhet bo i mej."

(Bengt Johansson, Johanna Bergström)

Även den som följer Andens vind i den riktning som Gud vill, känner andra dofter och vindar. Dessa vindar pockar på din uppmärksamhet och risken finns att du hör "vindarna viska ditt namn" och du lockas att följa vindarnas röster. Vindarna står i detta fall i pluralis och de är större i antal, men de blåser inte åt rätt håll. Du kan inte undvika att:

"ta in dofter och vindar, men låt dem inte blåsa iväg med dej." (Geshe Perma)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar