Twingly statistik

tisdag 7 april 2009

Vad är det som pågår?

Är vi fullständigt likgiltiga till den retorik som förs från visst kristet håll. Man påstår sig vara bibeltrogen men tillåter sig att använda en retorik av lögner och halvsanningar där man ofta ondgör sig över sina medkristna. Det är obehagligt att lägga märke till den felaktiga iver som får människor att uttala domar och tror sig veta sanningen om framtiden. I själva verket kan man snart märka en tydlig förvillelse.

Detta måste vi reagera emot. Det får inte fortsätta eftersom det sätter alla rättsliga lagar ur spel. Det är en otäck andlig besmittelse. Detta vågar jag påstå är ingen överdrift. Det är ett moget konstaterande som gör ont ända in i märgen.
Jag gråter och ber till Gud om ögon att se med och öron att höra med. Om kyrkor och samfund ljuger, så kommer hela ramverket att splittras. Det är ingen önskvärd situation.

När man överskrider sina befogenheter och använder sitt kristna inflytande, när det gäller mänskliga rättigheter och människor förtrycks och skadas, så måste vi få lov att reagera.
Var finns de kända ledare ibland kristna som har mod och kurage att protestera mot denna andliga besmittelse som drabbat en del av kristenheten.

Det sprids påståenden om att de kristna har avfallit därför att man vågar protestera mot en falsk bibeltrohet och en förvrängd eskatologi, som är långt ifrån biblisk. Man är med och ropar ve över människor i stället för att välsigna dem.

Vi måste lära oss att jorden är en plats inte bara för kristna, utan även för människor från andra religioner och kulturer. Tyvärr så styr rädslan tankarna, eftersom de religioner som kräver människors totala underkastelse och lydnad spär på hatet.

Här behövs kunskap och sunt omdöme. Det efterlyser jag för att vi skall hejda den negativa utvecklingen

2 kommentarer:

  1. Bäste Rolf det du skriver är sant, men i mitt tycke är du för generaliserade. Ge konkreta exempel på dina påståenden. Vilka kyrkor ljuger?
    Vem påstår sig vara bibeltrogen men tillåter sig att använda en retorik av lögner och halvsanningar där man ofta ondgör sig över sina medkristna ?

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Du får gärna tycka att jag generaliserar, men jag anser inte det. Det är känsligt att komma med de konkreta exempel utan att hänga ut vissa personer och det vill jag inte göra, eftersom jag inte är ute efter att ondgöra mig över personer, utan över de företeelser som är så uppenbara att vem som helst som har någotsånär kännedom om det som pågår inser att det är sant, och det håller ju även du med om. Det är en andlig besmittelse, och kampen får inte riktas mot människor utan mot företeelser. Jag skriver inte att kyrkorna ljuger, men jag ställer frågan vad händer OM kyrkorna ljuger. Det är skillnad på om och att. Det räcker med att följa bloggarnas kommentarer på Dagen för att inse att det finns många som har en fördömande attityd över sina medkristna.Det kostar på att skriva det jag gör, men jag står för det.

    SvaraRadera