Twingly statistik

måndag 1 mars 2010

Fred och försoning kan aldrig vinnas genom utökade maktpositioner.

Hur kan det komma sig att det är så många kristna som inte vågar ifrågasätta det förtryck, den ockupation och de krigsförbrytelser som det palestinska folket är utsatta för?
Om det finns anledning att tro att staten Israels handlande kan rättfärdigas på grund av den bibeltolkning man har om Israels särskilda roll, så är det mycket allvarligt. Man kan inte vara likgiltig för den nöd människor får utstå för att de tillhör ”fel folk”
Fred och försoning kan aldrig vinnas genom utökade maktpositioner.
Inte ens USA:s president Barack Obama kan fortsätta sina fredsträvanden i Mellanöstern så länge han inte har stöd ifrån de krafter som finns som odelat stöder Israel på felaktiga grunder.
Hur ska vi som kristna bli trovärdiga i vårt kristna budskap när vi inte vågar stå upp för de värden som gör alla människor likvärdiga.
Jag fick ett brev ur vilket jag citerar följande:
”För att världen skall tro behöver i första hand de kristna men därefter alla här i vårt land, judar som muslimer och ickereligiösa informeras om att en stor majoritet av kyrkoledare och aktiva kristna inom kyrkorna i Israel och Palestina har formulerat ett Kairos-dokument om ett gemensamt kristet ansvar för att bevara mänsklig värdighet, humanitet och mänskliga rättigheter för alla i dessa två länder.”Jag länkar till Svenska kyrkans information om detta dokument
Palestinska kyrkoledare vädjar om ett slut på ockupationen

Jag har nu fått löfte att publicera hela brevet med bifogade filer, vilket känns mycket angeläget för mig. Jag gör det i html-format på följande länkar.

Brevet från Nisse Andreasson

Bifogad fil nr 1

Bifogad fil nr 2

Bifogad fil nr 3
LÅT OSS ALLA HJÄLPAS ÅT GENOM ATT ÅTMINSTONE REAGERA MOT DET SOM ÄR FEL

1 kommentar:

  1. Tack för ett tänkvärt och angeläget budskap.
    "Hur ska vi som kristna bli trovärdiga i vårt kristna budskap när vi inte vågar stå upp för de värden som gör alla människor likvärdiga"

    SvaraRadera