Twingly statistik

tisdag 13 december 2016

Rolf 75Rolf Ericson, Motala, fyller 75 år den 8 januari 2017. Han är född och uppväxt i Norrköping. Efter några år i realskolan arbetade han först på kontor.

Vid 18 års ålder blev han år1960 evangelist och arbetade som medarbetare och föreståndare fram till år 1976.

Han var verksam i Pingstförsamlingarna i Lindesberg, Norrtälje, Norrköping, Nybro, Vånga och Jämjö. Han reste även en tid som "barnmötesfarbror" och sångarevangelist

Därefter följde några års utbildning, först till fritidspedagog och därefter till kantor i Svenska kyrkan.

Efter organist- och kantorsexamen år 1981 och pedagogisk examen för kyrkokantorer 1989 har han arbetat som kyrkomusiker i Svenska kyrkan i Sturkö, Godegård och Västra Ny. Han har även arbetat som vikarierande fritidspedagog och extra musiklärare, och varit anställd som medarbetare i Pingstförsamlingen Borensberg.

På fritiden skriver han texter, sånger, visor och musikarrangemang, är släktforskare, hemsideskapare, bloggare och flitig debattör på sociala medier. Dessutom är han ofta anlitad som sångare och musiker även tiden efter sin pensionering. Tillsammans med en grupp ifrån Pingstkyrkan brukar han sjunga och spela på äldreboende i Motala.

Rolf är gift med Ulla-Britt och de är aktiva medlemmar i Pingstkyrkan i Motala. De har tre döttrar, en son och sju barnbarn. Födelsedagen firas den 7 januari i familjekretsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar