Twingly statistik

lördag 25 juli 2020

Det lyser över bergen


"Sorgen och glädjen, de vandrar tillsammans, medgång och motgång här tätt följas åt.....Sorgen skall dö, salighets frö växa till blomma på himmelens ö." Sv. ps. 269.

Psalmen skrevs ursprungligen år 1681 av Biskopen i Odense Thomas Kingo, som var en av dåtidens främsta psalmförfattare i Danmark.

I kväll har jag läst en text som inte heller skäms för sig. Tyvärr vågar jag inte kopiera hela texten utan textskrivarens medgivande så jag väntar på hans tillstånd. Tårarna rann när jag läste den känslosamma texten av min son Magnus. Inte av sorg, men av glädje över ett barns tillkomst.

Här ett litet citat från hans sida:

"Men sorgen bottnar i att jag vill dela min glädje över Iris med Mamma. Den glädjen är fortfarande makalös. Jag är obeskrivligt lycklig."

Jag delar min glädje med Karl Magnus och hela hans familj för nu är lilla Iris född och familjen har fått sitt andra barn. Vega har fått en syster, och jag har blivit farfar igen. Vega visste att det skulle bli en flicka, det sa hon till mig vid gungan för en tid sedan, trots att ingen annan var helt säker.

Det är många som har beklagat vår stora sorg efter älskade Ulla-Britt. Den sorg som vi redan haft i många år. Men nu är det över eftersom vi vet att Ulla-Britt är fri ifrån sin sargade kropp.

"Att dö är seger, inte nederlag Det lyser över bergen Natt har blivit dag Sörj inte den som äntligen är fri Och frukta ingenting ty Gud är liv -" Bo Setterlind .:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar