Twingly statistik

lördag 10 december 2022

Svärdet går INTE genom svensk kristenhet.

 

Vad som är Guds främsta tanke med sexuella relationer är om vi läser bibeln att människor ska föröka sig:

Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er.” 1 Mos. 1:27-28

Om detta råder det ingen tvekan i min övertygelse heller. De flesta människor har fått gåvan till sexuell lust till det motsatta könet för att människor ska fortsätta att föröka sig. Nu är det så att denna gåva också omfattar människor som är dragna till samma kön. Att skuldbelägga dem är inte vår uppgift, däremot att acceptera verkligheten så som den ser ut. Det råder som bekant delade meningar om vad som är Guds tanke om detta och det får vi acceptera och respektera i den process som pågår.

Den sexuella driften är en gåva från Gud, inte bara för släktets fortplantning utan också som ett uttryck av kärlek till den man älskar, men också för att uppleva den njutning som inte endast är förbehållen i ett äktenskap mellan en man och en kvinna.

Om den process som pågår i dessa frågor får konsekvensen att den skiljer kristna ifrån varandra, så som en del påstår, så är det mycket olyckligt och definitivt inte vad Gud vill. Gud vill inte splittra. Det är bara tjuven som kommer för att stjäla, slakta och förgöra har Jesus sagt. Detta leder till förvirring. Det går INTE ett svärd genom svensk kristenhet. Den som påstår sådant uttalar sig fientligt och är inte uppfylld med Guds förbarmande kärlek. Här må varje människa pröva sig själv. 

" Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar." Hebr 4 

Svärdet går inte genom kristenheten. Det går igenom varje människa och det dömer MITT och DITT hjärtas uppsåt och tankar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar