Twingly statistik

torsdag 21 februari 2013

Jesus kommer


Eskatologi  inom olika religioner är detsamma som läran om de yttersta tingen.

I den kristna teologin är eskatologin i princip detsamma som apokalypsen (uppenbarelsen). Det handlar om Kristi återkomst, fullbordandet av Guds rike och världens undergång.

I Uppenbarelseboken beskrivs Guds slutgiltiga seger över ondskan, världens förnyelse och Ondskans motstånd före Guds dom.
Gemensamt för Nya testamentets syn är att "den yttersta tiden" börjar med Jesu första ankomst, och att detta är Jesu egen undervisning. När han förkunnar att "Guds rike är nära" (Mark 1:15), syftar Jesus bl a på att tiden nu är inne för Guds ingripande i världens historia. Från Nya testamentets perspektiv är allt som händer efter Jesu liv och död en del av "den yttersta tiden"
Eftersom det råder delade meningar om hur vi skall tolka den tid i vilken vi nu lever, så vill jag med detta dokument dela med mig av den uppfattning jag och många andra har. Jag inbjuder gärna till samtal i en ödmjuk och kärleksfull ton i detta ämne.
Jesus kommer, men det tillkommer inte oss att förutsäga när det sker.

Läs även detta: Israelsvänners bibeltolkning

Läs gärna vad Stanley Sjöberg skriver i Dagen
Artikeln i Dagen är ett svar till
en 70 årig pingstsyster som har svårt med Gamla testamentets gudsbild

2 kommentarer:

  1. http://hakans-blogg.blogspot.se/2013/02/respektlost-och-korkat.html

    SvaraRadera
  2. Hej Håkan! Hoppas att du inte uppfattade mitt inlägg som respektlöst och korkat. Du menade väl den åsyftade Dagenartikeln

    SvaraRadera