Twingly statistik

torsdag 12 september 2013

Vår uppgift att bära välsignelsen in i vår tid.

Se och lyssna till Niclas Piensohos bibelstudium från Nyhemsveckan den 17 juni 2013.
Niclas är föreståndare och pastor för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm


Pastor Niklas Piensioho tar oss med på en orientering där vi får bestämma vår egen position. Var befinner vi oss i sammanhanget? Frikyrkorna har orienterat sig ifrån Exodusberättelsen i Bibeln, som handlar om uttåget ur Egypten. Det har varit attraktivt att tillhöra det utvalda folket, att inte tillhöra de andra. Att rensa ut alla dem som inte levde upp till kravet. Det fanns en tid då det var nödvändigt att identifiera sig utifrån detta motiv.
I vår tid har vi försökt att hitta ett annat förhållningssätt. Att i stället för uttåg mer använda begreppet intåg. Vi är kallade att bära välsignelsen in i vår tid.

Jag tycker att Niklas P. är väldigt tydlig i sin beskrivning och är mycket tacksam över att jag fått ta del av detta bibelstudium genom videofilmen från Nyhemsveckan via TV-inter

Läs även Debatten i tidningen Dagen

Min uppfattning är att de som varit kritiska säkert har missuppfattat en hel del och detta bekymrar mig. Lyssna själv och bedöm därefter! Det går bra att spola fram mediaspelaren om du inte har tid att lyssna till hela sessionen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar