Twingly statistik

torsdag 20 mars 2014

Han är tiggare, jag har sett honom flera gånger

"Benen bär honom inte, han drar dem efter sig i bokstavlig mening.
 I ena handen har han en pappersmugg där det ibland ligger ett mynt eller två. Han är tiggare. Jag har sett honom många gånger.

Det kan ta mannen uppemot en timme att ta sig från t-banestationen vid Slussen upp till backens krön vid Götgatan. Sträckan är bara något hundratal meter."  LÄS MERA HÄR!

"Även här i Linköping är det viktigt att inse att tiggarna inte är någon homogen grupp. De kommer från olika länder, talar olika språk och har varierande bakgund. Många är romer, men det betyder inte att de har någon stark samhörighet, romerna är ett splittrat folk." LÄS MERA HÄR!

”Allt vad ni gjort  mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort för mig” säger Jesus.
Låt oss fortsätta att ge så länge vi kan. Man blir glad av att dela med sig.

3 kommentarer:

 1. Rolf

  I min gamla bibel står det "mot mig".
  Att det numera finns tiggare i Sverige låter otroligt med det sossesystem som finns i landet. Under min uppväxttid såg jag aldrig någon utan upptäckte detta fenomen först när jag ställde kosan söderut.
  EL

  SvaraRadera
 2. Så här står det i Matt 25:40 (1981 års översättning) "Sannerligen vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig."
  Att vi har tiggare i Sverige beror väl på de nya möjligheter som finns för människor inom EU att ta sig in och ut i olika länder. De är ju här för att nöden är så stor i deras hemländer. Visst håller du väl med om att vi bör hjälpa om vi kan. Och många av oss kan

  SvaraRadera
 3. Rolf

  OK, för...för eller mot...mot men inte mot...för.
  Självklart ska man hjälpa om man kan. Men det ser ju då ut som om Sverige inte kan. Sorgligt är det i alla fall.
  EL

  SvaraRadera