Twingly statistik

lördag 6 maj 2023

Jesus blev också trakasserad, mobbad och förföljd

 




Jesus blev också trakasserad, mobbad och förföljd.

Inte av den egna lilla krets som följde honom. De skulle ju liksom han bli trakasserade, mobbade och förföljda, ja till och med få lida martyrdöden för sin tro. En del av dem skulle ju till och med bli korsfästa på samma sätt som Jesus.

Den förföljelse som Jesus fick utstå kom inte utifrån i första hand. Nej den kom ifrån de religiösa fariséerna och de skriftlärda. Jesus anklagades av dem för att de trodde att hans avsikt var att tillintetgöra lagen. Men Jesus förklarade att hans avsikt inte vara att upphäva lagen utan att fullborda den. Jesus kom för att fullända lagen. Det är stor skillnad på ordet upphäva och fullborda. Jesus har inget överseende med lagens bokstav och vi läser att han till och med bröt mot lagen. Han visade dem en helt ny väg genom att röra vid det som tidigare hade ansetts för orent. Han åt och drack med syndare och han förlät kvinnan som begått äktenskapsbrott, i stället för att tolerera dödsdomen som Mose lag föreskrev.


Paulus skriver i Romarbrevet två vers tjugotre:


Du som berömmer dig av lagen, du vanärar Gud, genom att bryta mot lagen”


Jesus har visat oss och Paulus bekräftar det att det är omöjligt för oss att uppfylla lagens krav. Lagen med alla dess bokstäver och krav kan inte befria oss. Därför behövdes något mer. Paulus i Romarbrevet åtta och två.


Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden.”


Lagens krav har byggt höga trösklar till kyrkorna även i vår tid. För en tid sedan skrev jag i min blogg en artikel


SOM KAN LÄSAS HÄR.DEN HAR RUBRIKEN EN FÖRSAMLING ÖPPEN FÖR ALLA

Jag skulle bli väldigt glad om ni mina läsare vill kommentera det jag där har skrivit. Jag har fått kritik för artikeln. Det finns de som anser att den är obiblisk och aggressiv. De som skriver så menar också att de församlingar som finns i vårt land saknar identitet och att liberalteologiska pastorer bidragit med att göra Kyrkan mer tillgänglig. Ja de menar till och med att Kyrkan inte längre går att rädda i vårt land just därför. De förespråkar i stället ett slags splittring där de anser att grupper utanför församlingen bör bildas där man menar att Bibeln i varje bokstav skall läsas och förstås. De har anklagat mig för att sprida obiblisk lära med ganska hotfulla ord och fraser. De tänker att


Bönegrupper som tror att Bibeln, precis så som den är skriven, är Guds ord kommer att vinna mark och möjligen bilda nya livskraftiga församlingar förankrade i Guds ord utan någon teologi!”


Denna förrädiska rörelse har jag tidigare varnat för. Den menar att Kyrkan i vårt land, (och med Kyrka menar man både den Svenska Kyrkan i synnerhet och de övriga frikyrkorna i allmänhet) bör krackelera och splittras. Den bör som någon har sagt bete sig som det encelliga djuret amöba. Detta djur fortplantar sig genom delning. Men vad händer när man plötsligt upptäcker att gräset inte var grönare på den andra sidan.


Jag svarade den som gav rum för en sådan splittring:


Om du tror att det blir bättre av att exkludera människor och skrämma bort dem från att komma till kyrkan, så är du inne på en farlig väg. En sådan verksamhet skapar förbränd mark bakom sig och är till skada för människor som överger sin församling och tror sig finna biblisk förankring ibland dem som är missnöjda kverulanter. Jag har varit med i församlingen sedan år 1950 då jag döptes och är nu 81 år. Under hela mitt liv har jag med stor sorg upptäckt att församlingar skadats av sådana som vill att Kyrkan/ församlingen skall krackelera. Jag vill betona att jag tror på Guds ord, men främst av allt tror jag på Gud. Jag tror som det står att summan av ditt ord är sanning.”


De pastorer och församlingsledare som nu är verksamma har inte upplevt den splittring som vi tidigare upplevt, speciellt under nittonhundrasextio och sjuttiotalet, och jag blir så ledsen när jag märker att de saknar förtroende för min livserfarenhet på detta område och dessvärre i stället angriper mig för att jag vill varna för följderna.

Det är så som det står i Uppenbarelseboken att:


Du har prövat dem som säga sig vara apostlar, men icke äro det, och har funnit dem vara lögnare.”





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar