Twingly statistik

söndag 25 oktober 2009

En annan kyrka

Många uttalar sig tvärsäkert i dessa dagar att framtiden blir svår för Svenska kyrkan på grund av Kyrkomötets beslut i äktenskapsfrågan. Det kan inte vara lätt för biskopar och andra företrädare för dem som fattat detta beslut att mötas av en så massiv mediakritik. Man uppehåller sig omkring olyckliga förutsägelser där man använder ordet kanske. Kanske blir det så här menar man. ”Utträdena ur Svenska kyrkan blir kanske större..” ”det blir en annan kyrka än den vi hittils känt.” ” Snart kommer präster och andra anställda som tillhör den så kallade minoriteten att få känna hur de snåla vindarna viner.”
Jag kunde samla flera citat om dessa olyckliga förutsägelser men jag nöjer mig med dessa. Varifrån kommer detta? Det vore lätt att förstå det om det kom från kristendomens fiender. ”Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda..” Joh 10:10
Finns det någon i dessa dagar som vill vara förstående till det beslut som fattats? Nej man menar i stället att kyrkan har lurats in i en återvändsgränd.
Jag vill med detta inlägg deklarera att jag kommer att fortsätta stödja den kyrka som just nu får ta emot så mycket kritik. Om det blir en annan kyrka så hoppas jag att den blir fri från den fördömelsens ande som besmittat en del av kristenheten. Herre förbarma dig!
Jag har blivit förmanad för att jag vågat ifrågasätta den som är av en annan mening. med de här orden: ” Hur vågar du tala ner en av vår tids starkaste representanter för sann och sund traditionell Kristen tro? Gud har givit oss mandat att föra vidare ett rent evangelium”Detta med anledning av att jag kritiserat en del av det Ulf Ekman sagt. Jag vill betona att jag absolut inte kritiserar personen Ulf Ekman, men jag förbehåller mig rätten att ifrågasätta en del av det han skriver. Det tänker jag fortsätta med trots den förargelse som eventuellt sker. Dessutom uppträder jag med öppna identitetsuppgifter inte med oärliga vapen. Pröva gärna det jag skriver. Jag är bara en ofullkomlig människa, men jag lider av det som pågår.
Se även detta dokument
Herre förbarma dig i Dagen

Jimmy! Av misstag avvisade jag din kommentar. Skriv den igen, men skicka samtidigt en tydligare identifikation till mig på
rolfericson@boremail.com

5 kommentarer:

 1. Jimmy! Av misstag avvisade jag din kommentar. Skriv den igen, men skicka samtidigt en tydligare identifikation till mig på
  rolfericson@boremail.com

  SvaraRadera
 2. Du är välkommen Jimmy, men om det dröjer vill jag svara på din fråga om Bibeln är vår auktoritet. Den tid är förbi tack och lov när kyrkan använde Bibeln till att förtrycka människor. Om vi använder vissa bibelcitat för att befästa våra åsikter kan det bli riktigt farligt. Bibeln är Guds Ord skriven för alla tider, men allt stämmer inte för vår tid. Det ska vi vara tacksamma för. Hoppas att du är nöjd med mitt svar. Om du vill återkomma, så får du gärna skriva vem du är på min e-postadress så att jag kan nå dig.

  SvaraRadera
 3. Det kanske är flera besökare än Jimmy som undrar varför jag avvisar en del kommentarer. Jag vill försöka att hålla min blogg fri från meningslösa ordkrig, så som sker i många bloggar. Vi måste närma oss dessa frågor i en ödmjuk och respektfull attityd. Jag har nog säkert misslyckats med det, men jag gör försök i den riktningen. Det behöver inte betyda att vi överger vår övertygelse, men man behöver inte alltid visa sitt ställningstagande. Stefan Gustavsson har öppet deklarerat att han lämnar Svenska kyrkan. Detta måste man respektera, men jag har svårt att förstå varför han måste meddela det offentligt. Inte vill han väl som kristen uppmana folk att överge sin andliga hemvist.

  SvaraRadera
 4. Vad är det egentligen för trosgemenskap man har om man inte tror på Guds egna ord som församlingen alltid trott på?

  SvaraRadera
 5. Bäste Adam. Det är lätt att gripas av missmod när man läser allt som skrives i dessa dagar. Jag vet inte var du har din trosgemenskap, men jag önskar att du finner trygghet där. Du har däremot inte rättighet att ifrågasätta den trosgemenskap som många finner på andra platser. Visst tror vi att bibeln är Guds ord, men vi får inte tolka det så att vi kränker våra medmänniskor. Det vill inte Gud

  SvaraRadera