Twingly statistik

tisdag 25 december 2012

Demonisering av judar


"Stoppa demoniseringen av judar", skriver Israels ambassadör iSverige Isaac Bachman i en artikel i tidningen Dagen och syftar på det hat mot judar, som kommer till uttryck i debatten som handlar om konflikten i Mellanöstern.
Det finns inget försvar för antisemitismen, men det finns inte heller något försvar för de olagliga bosättningarna. LÄS HÄR!  PROTESTER EFTER ISRAELS NYA BOSÄTTNINGSPLANER Det handlar då givetvis inte om den femtedel av Israels befolkning som är palestinier, men som har medborgerliga rättigheter i Israel. Det handlar om det som sker utanför de gränser som en gång är satta. Det kan aldrig bli bestående fred och rättvisa i Israel förrän de båda folken får möjlighet till nationella fri och rättigheter inom de gränser de nu bor. Att uttrycka sig på det sättet är inte detsamma som att demonisera judar. Man måste få lov att på ett värdigt sätt ifrågasätta det som sker i denna konflikt, utan att bli stämplad som antisemit. Israeler – liksom palestinier –är människor som alla andra” skriver Isaac Bachman. Javisst är de människor på båda sidor som längtar efter fred, försoning och rättvisa. De flesta av dem är inte terrorister. De är människor som alla andra och borde få samma rättigheter, som alla andra.
Läs även mitt tidigare blogginlägg om Kristen Sionism. 
"Jag bedömer att Isaac Bachmans artikel snarare bidrar till ytterligare  POLARISERING   mellan olika värderingar  av konflikten Israel / Palestina dvs i förlängningen ökad  antisemitism  och islamofobi."
Läs mera på denna länk:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar