Twingly statistik

lördag 12 oktober 2013

Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed?

Jag har tidigare skrivit om hur en del präster i Svenska kyrkan sluter sig samman i en pakt som underkänner Svenska kyrkan, ja man går så långt i vissa fall så att man vill att Svenska kyrkan ska krackelera.
I tidningen Dagen fredag 11 oktober 2013skriver Opinionsredaktör Elisabeth Sandlund att tanken på en klyvning av Svenska kyrkan måste få tänkas, eftersom man är oense om det allra mest grundläggande, synen på Bibeln i allmänhet och Kyrkans Herre i synnerhet  Detta är givetvis inte sant. Men det är en sådan uppfattning som man från visst håll vill att allmänheten skall få och det gör mig mycket upprörd. Tanken på en klyvning av Svenska kyrkan är okristen, ovärdig, oförsonlig och ondskefull, ja denna tanke bedrövar Guds ande.
I samma nummer av tidningen Dagen skriverGöran Skytte en minst lika kritisk gästkrönika där han antyder att det är Kyrkans ledning som bidrar till att kyrkan går i tusen bitar. Varför skulle det vara fel att tänka att en kristen och en muslim ber till samme Gud? Det skulle i så fall vara fel att en icke bekännande kristen ber till samme Gud som en kristen. Detta är helt enkelt ett absurt påstående. Jag uppmanar Göran Skytte att förklara sig lite bättre så man förstår vad han menar. Är detta en orimlig begäran?
Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed?
Frågan ställdes till de fyra kandidaterna till ärkebiskopsämbetet och man förväntade att de skulle svara antingen ja eller nej på frågan. Precis som man gör på en tipsfråga. De undanglidande svaren som samtliga kandidater gav tolkades som ett nej, men detta är naturligtvis inte sant. Här finns på ena sidan dem som tycker att det är hur enkelt som helst att svara ja utan att behöva gå djupare in i frågan. Är det verkligen så enkelt?

Jag tycker om att få lyfta fram innehållet i Biskop Antje Jackelensreplik i Kyrkans tidning där hon skriver att de här frågorna förtjänar ett längre resonemang. Hon har aldrig vidrört skillnaderna mellan Jesus och Muhammed i utfrågningen. Detta är således ett osant påstående. Så här skriver hon i sin replik: Jesus Kristus är Guds son och därigenom helt och fullt Guds sanna uppenbarelse. ”

Om Göran Skyttes gästkrönika i Katolsk vision

3 kommentarer:

  1. Ante Jackelens svar är mycket bra och väl värt att föra vidare i den inflammerade debatten om henne. Den utesluter också definitivt Islams hållning om Jesus, korsfästelsen och uppståndelsen. Konvertiter från Islam till Kristendomen påpekar ofta vilken befrielse de känner inför den kristna gudsbilden och att få känna sig som Guds barn, systrar och bröder till Guds son Jesus Krist.

    SvaraRadera
  2. Vem är Lettherebelight. Jag tycker om att föra dialog med dem som vågar presentera sig.

    SvaraRadera
  3. Antje Jackeléns svar är alltid väldigt bra tycker jag. Just nu har jag inte märkt någon inflammerad debatt om henne. Den som har varit tidigare är väl glömd.

    SvaraRadera