Twingly statistik

onsdag 23 oktober 2013

Livets Ords och Ulf Ekmans nyinslagna väg

Debatten med anledning av Sigvard Svärds öppna brev till Ulf Ekman fortsätter
Läs mitt tidigare inlägg om frihet och sammanhållning för att få en bakgrund.


”Fria församlingar är bibliskt, Ulf Ekman” skriver Sigvard Svärd i sitt nyainlägg i Dagen


”Är exemplen på läroämbeten inom exempelvis Katolska kyrkan och Svenska kyrkan speciellt goda? Är inte snarare den fria och självverkande församlingen att föredra utifrån Bibeln? Det undrar Sigvard Svärd, som i dag fortsätter debattsamtalet med Ulf Ekman……”
Sigvard Svärds debattinlägg är mycket intressant och en viktig information om det som pågår just nu.
Många är starkt kritiska till Livets Ords nyinslagna väg. Läs här!

Kritisk har jag varit ganska länge Läs bland annat här

5 kommentarer:

 1. Bra att du lyfter fram detta. Trevligt med den lilla genomgången av ditt liv med bilder och texter. Såg att du varit i Norrtälje.

  Jag döptes en gång i tiden i Norrtälje Pingstförsamling (Bengt Säker). Men det var säkert långt efter den tid du var där.

  mvh
  Daniel (MyTwoCents) www.aletheia.se

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel! Välkommen till Ökenkällan! Jag har nu skrivit ett nytt inlägg i detta ämne. Det är tråkigt med alla personangrepp som sker på internet på grund av åsiktsskillnader. Detta vill i alla fall inte jag medverka till. Även om jag inte delar Ulf Ekmans syn i denna fråga så kan jag inte förstå att man angriper hans personliga heder. Tack Daniel för din kommentar.

  SvaraRadera
 3. Guds frid,

  Det är en ständig balansgång hur "snäll" eller "tuff" man kan vara i samtalet kring andliga ledare. Rent historiskt brukar det ofta visa sig att kristenheten ofta varit för snäll i sina bedömningar INNAN allt är ett faktum, för att sedan i efterhand vara hur tuffa som helst.

  Jag tänker på Knutby, Karisma Center, o.s.v.

  Om vi inte på ett relativt tufft sätt "granskar oss själva" kommer istället världens barn göra det, nu senast Aftonbladet / Kanal 10.

  Vi ifrågasatte tiggandet för 3 år sedan men fick inget gehör.

  Ekmans nya linje har vi ifrågasatt sedan start 2007 och har gradvis "höjt tonen". Vet inte hur länge du läst aletheia men kom du nyligen in så kanske det förefaller som vi är ganska hårda mot Ekman.

  Men, det finns skäl att vara ganska tuff i analyserandet av just Ekman. Den som noga läser och förstår vad han säger i KERYX och sedan lyssnar på det han säger till sin egen församling (ganska stor del "enkla" f.d. pingstvänner m.fl.) märker att de är två olika budskap. Förra söndagens predikan kan jag i stora drag skriva på allt han säger. Läser jag KERYX inte alls.

  Jag anser att denna typ av kluven förkunnelse faktiskt ÄR ohederligt och att belysa detta utan att samtidigt förefalla som om man angriper hans personliga heder är en svår uppgift.

  Men, vi ska givetvis göra vårt bästa att inte i onödan "svarta ner" hans heder.

  Guds välsignelse över dig!
  /Daniel www.aletheia.se

  SvaraRadera
 4. Daniel. Jag menade inte att just det du publicerar på Aletheia hör till det värsta när det gäller att skilja på sak och person. Det finns andra som jag inte vill nämna vid namn. Jag har bitvis själv varit ganska hård i mina omdömen om Livets Ord. Så här skrev jag i Ökenkällan för några år sedan:”När man läser vad Ulf Ekman skriver i sin blogg om kristna som håller på att finna varandra över hela världen till skillnad mot dem ”som inte fallit offer för en teologiskt liberal agenda” så förstår man syftet med att Livets Ord vill ha inflytande i Svenska kyrkan med hjälp av Kristdemokraterna. Man vill förändra precis som man ville när man splittrade Pingströrelsen. Det här skriver jag inte för att vara negativ. Jag sörjer över det tillstånd som fienden åsamkar Guds verk. Allt är inte GUD som glimmar. Jag anar ugglor i mossen.
  Det är bra att Livets Ord känner sig hemma i Pingströrelsen nu igen. Det borde stanna därvid. Svenska kyrkan har en stor uppgift att fylla för alla dem som inte får plats i de "fullkomligt rena" samfunden. De cirka fem millioner människor som fortfarande vill ha en kyrka som har plats för dem i glädje och sorg och vid andra särskilda högtider må gärna fortsätta att vara en ofullkomlig trasig kyrka, där människor ur alla grupper kan känna sig hemma utan krav. Jag tror att Jesus skulle ha tyckt om det. Han som uppsökte syndare.”

  SvaraRadera
 5. Allright, då förstår jag.

  Jo det är stundom en bitsk ton på nätet. I viss mån har skvallertanterna utökat sin plattform från stängda dörrar i någon källarlokal till internet där osanningar lätt blir till sanningar på några minuter.

  Var välsignad i allt! Kul att du la ut klippen.

  /Daniel

  SvaraRadera