Twingly statistik

torsdag 25 juni 2020

Daniel Alm svarar Peter Halldorf

HÄR ÄR SVARET

Daniel Alm som är ledare för Pingst har naturligtvis den tyngst vägande posten när det gäller att svara på den kritik som finns i Halldorfs artikel. Tyvärr tycker jag att han glider undan ifrån den fråga som borde vara viktigare än frågan om inblandningen av Knutbyskandalen.

Nämligen om en fundamentalistisk bibelsyn fortfarande existerar i Pingst. Jag lyssnade till en session av årets Nyhemsvecka där Daniel Alm uttryckligen menade att Pingströrelsen inte längre försvarar Dispensationalismen. Detta säger inte Daniel Alm någonting om i svaret. Både Daniel Alm och Jack-Tommy Ardenfors är mer kritiska till den uppfattning som Peter Halldorf ger uttryck för, trots att jag tror att tyngdpunkten fokuseras för mycket på Knutby.

Ingen vill träda upp till försvar för P.H. Ardenfors drar sig inte heller för att kalla hans åsikter för oförskämda inslag i stället för att respektera honom som person, trots skilda åsikter. På Ardenfors facebookssida får Halldorf utstå svidande, kärlekslösa tillmälen, som långt ifrån handlar om sakfrågan. Detta är beklagligt.

Jag efterlyser ifrån Pingst ledning en större självinsikt och ödmjukhet, eftersom jag anser att mycket av den analys som Peter Halldorf gör bygger på sanningar som definitivt inte kan sopas under mattan.

Det tvivel jag redogjorde för i min tidigare artikel om att Pingst har övergett en fundamentalistisk bibelsyn måste jag med sorg konstatera var berättigat.

Troligtvis kommer inte någon att reagera på vad jag här har skrivit, eftersom mina åsikter i det här sammanhanget anses vara obekväma och förtjänar att tigas ihjäl

Min förra artikel i ämnet har på bara några dagar fått över 100 besök, men tyvärr inga kommentarer.

1 kommentar:

 1. Några kommentarer från fb i tråden: Rolf Ericson Daniel Alm menar att det inte finns någon likhet mellan pentecostal bibelsyn och den fundamentalistiska bibelsyn som Peter Halldorf varnar för. Har jag uppfattat det rätt. Jag hörde Daniel Alm säga att man i pingst inte längre håller fast vid dispensat…Visa mer
  Redigera eller ta bort detta
  Gilla
  · Svara · 1d
  Hans Hermansson
  Hans Hermansson Vi är inte större än våra dömanden om andra människor.
  Du uttrycker dig inte dömande om andra.
  Har aldrig läst nåt sånt från dig.
  1
  Ta bort eller dölj detta
  Gilla
  · Svara · 1d
  Rolf Ericson
  Rolf Ericson har svarat

  ·
  1 svar
  Hans Hermansson
  Hans Hermansson Din röst i den kristna etern är en tröst för mig. Du vet min bakgrund. Såg dokumentären om Knutby och kände igen mycket av tongångarna från min egen uppväxt, även om jag bara var i periferin av all galenskap.
  Jag upplever ditt ledarskap som ödmjukt.
  Mänskligt på en nivå som känns bra.…Visa mer
  1
  Ta bort eller dölj detta
  Älska
  · Svara · 1d · Redigerad
  Rolf Ericson
  Rolf Ericson Käre Hans, jag tror att vi har kommit nära varandra, därför att vi känner stor respekt för varandras integritet. När det gäller galenskapen som du tydligen har märkt även ifrån din uppväxt, så ska vi inte förneka den, men jag tror att det är viktigt att genomskåda den, precis så som jag tror att du gör. Vi måste inse att bortom det som har varit galet förr, det som är galet nu och det som troligtvis blir galet även i framtiden, finns en kärna, av äkthet och ärlighet. Om vi bortser ifrån det, lurar faran att vi blir bittra och då skadar vi först av allt oss själva, men det får även konsekvenser för dem som vi möter. Den faran har jag märkt hos mig själv, men då har jag bett till Gud om att få ett förlåtande sinnelag, i första hand för att själv få frid i mitt inre. Allt det jag här skriver tror jag säkert du vet är sant, men jag skriver det lika mycket för andra som löper risk att hamna i bitterhetens förrädiska träsk. Jag har varit där särskilt under perioder av depression och ångest, men Gud vare tack, jag har nu kommit över det som förr har varit. Jag skriver detta med en viss försiktighet, eftersom jag vet att det är lätt att hamna i diket under de eventuella påfrestningar vi kan möta framöver. Ibland blir jag påmind om vad som finns i mitt inre under mina drömmar om natten. Men i vaket tillstånd inser jag att jag är förlåten och fri.
  1
  Redigera eller ta bort detta
  Gilla
  · Svara · 1d
  Hans Hermansson
  Hans Hermansson Rolf Ericson Visdom!
  Ta bort eller dölj detta

  SvaraRadera