Twingly statistik

fredag 18 juni 2021

Regeringskrisen

 

Vi befinner oss just nu i ett allvarligt politiskt läge i vårt land där en regeringskris är närmare än någonsin. De politiker som vill fälla vår statsminister har länge på olika sätt försökt med detta.


Det började med att Vänsterpartiet ville fälla regeringen för ett beslut som regeringen än så länge inte har fattat. Det handlar om beslutet om fria hyresrätter i nyproduktion.


Vänsterpartiet är med denna fråga är beredd att fälla regeringen för något som regeringen inte har gjort. Detta är inte möjligt att göra enbart med Vänsterpartiet. De behöver hjälp ifrån övriga partier. Det har länge pågått ett anfallskrig där man försökt att avsätta regeringen ifrån de partier som befinner sig åt höger på den politiska kartan. Därför har de partierna plötsligt gått Vänsterpartiet till mötes. Dock inte Miljöpartiet och Centerpartiet.


En av partiledarna som inte vill gå dem till mötes är Annie Lööf, centerpartiets ledare. Heder åt henne. Hon anser i stället att svensk politik behöver breda samarbeten i mitten. ”Det går inte att styra Sverige som en lekstuga” säger hon till DN


Regeringskris är en situation när det ifrågasätts att regeringen kan styra landet och regeringen riskerar att avsättas innan mandatperioden har gått ut.

Här är det senaste ifrån Aftonbladet om den pågående regeringskrisen

 Som kristen troende vill jag uppmana alla troende oavsett religiös tillhörighet, att i enlighet med bibelns uppmaning om förbön för dem som leder länder och folk, med allvar bedja till Gud för vårt land och för den uppkomna situationen och framför allt för vår regering och vår statsminister Stefan Löfvén. Låt oss även be för övriga politiker att de må besinna sig och att i stället för misstroende bygga nya broar till samarbete och samförstånd.


Det svenska folket har fortfarande stort förtroende för vår regering och för det socialdemokratiska partiet. Detta rimmar dåligt med den aggressiva ton som finns ibland de som drar åt andra hållInga kommentarer:

Skicka en kommentar