Twingly statistik

måndag 28 juni 2021

Statsministerns pressträff i dag

 Så ansvarslöst av Vänsterpartiet att alliera sig med de tre högerkonservativa partierna och försätta landet i detta svåra politiska läge.

SE MÅNDAGENS PRESSTRÄFF MED STATSMINISTER STEFAN LÖFVÉNSE OCH LYSSNA VIA DENNA LÄNK


1 kommentar:

  1. ”Så ansvarslöst av Vänsterpartiet att alliera sig med de tre högerkonservativa partierna och försätta landet i detta svåra politiska läge,” skrev jag i min text
    Så här skriver Anders Hagman på min facebookssida:
    ”Nja, jag vet inte om det är V som gjort fel. De har ställt ett rimligt krav om hyrorna. Det var väl snarare ansvarslöst av S att först få stöd av V och sedan inte ta någon hänsyn till dem, bara för att C inte ville det. ”

    Mitt svar: Jag har aldrig påstått att Vänsterpartiets krav om hyrorna var orimliga. Det ansvarslösa menar jag vara att de allierat sig med de högerkonservativa och lyckats med att gå dem till mötes i kravet att misstroendeförklara Stefan Löfvén, och använda denna fråga som orsak Det är ansvarslöst inte minst på grund av att vårt land fortfarande befinner sig i pandemi. Vänsterpartiet har ju inget gemensamt med de partier som gått dem till mötes. Vi befinner oss i kris och jag tvivlar på att de partier som hela tiden har haft som avsikt att fälla regeringen inte är beredda att erbjuda vårt land en bättre lösning. Jag tycker visserligen att Statsministerns beslut inte är det bästa, men å andra sidan tycker jag att ett nyval inte är särskilt klokt, med tanke på att det bara återstår ett år tills det är ordinarie val . När det gäller samarbetet mellan partierna som slutit upp med S, så var det naturligtvis tråkigt att inte Vänsterpartiet kom med, men ibland är kompromisser nödvändiga i sådana lägen tror jag.

    SvaraRadera