Twingly statistik

söndag 13 september 2009

Helvetet

Min tro på helvetet har inte någon frälsande betydelse för mig. Den är inte ens nödvändig eftersom jag ingenting vet om helvetet. Det vill säga det helvete som många tror skall inträffa efter döden och som många anser att bibeln varnar för. Hur det är med den saken behöver jag inte veta. Det finns en del som spekulerar och menar att bibeln ger en tydlig bild av helvetet. Tyvärr verkar det som människors nyfikenhet dras till dessa fanatiker. När kuvade människor lever i okunnighet användes dessa antydningar för att skrämma människor. Sådana metoder håller inte Vad jag däremot vet om helvetet är att det finns här på jorden. Det är summan av all ondska som vi bevittnar. Människan har skapat helvetet på jorden genom sina onda gärningar. Det behövs inga bevis för mig. Jag vet redan.. Om det nu är så att helvetet representerar mörkret och ondskan på jorden medan vi lever så borde vi fly mörkret och sträva efter det goda i livet före döden. Vi borde skapa en bättre värld för våra medmänniskor. Respektera och älska varandra. Det gör vi inte genom att förkunna om helvetet. Helvetesförkunnelsen har ställt till många problem för människor. Det har ofta skett i oförstånd. Detta förstör trovärdigheten precis som annan spekulativ förkunnelse. Vi ska inte resignera inför det onda vi ser och tro att det ingår i Guds plan. Min Gud är en god och barmhärtig Gud och där barmhärtighet och kärlek bor, där uppenbarar sig Gud och man kan lätt känna igen honom där.
JAG VILL GÖRA FÖLJANDE TILLÄGG MED ANLEDNING AV ETT BREV JAG FÅTT FRÅN EN PASTOR:
"Jag har aldrig förnekat att bibeln varnar för helvetet. Det gör den, men fördenskull vet vi inte särskilt mycket, men jag menar att vi vet desto mer när vi ser all ondska som nu förekommer. Poängen i berättelsen om den rike mannen och Lasarus är ju att skildra hur orättvist det är mellan rika och fattiga på jorden. Enligt denna berättelse skulle inte alls hjälpa om någon uppstod från de döda för att den rike mannens bröder skulle omvända sig. Alltså hade talet om helvetet ingen frälsande verkan på männen "Lyssnar de inte till Mose och profeterna, då låter de inte övertyga sig ens om någon står upp från de döda." Luk. 16:31"
TALET OM JESUS HAR EMELLERTID EN FRÄLSANDE BETYDELSE. DET ÄR VÄRLDENS BÄSTA ERBJUDANDE OCH ATT GÅ MISTE OM HONOM OCH HANS UNDERBARA FRÄLSNING ÄR DEN ALLRA STÖRSTA FÖRLUST EN MÄNNISKA KAN GÖRA. JAG LÄNKAR DÄRFÖR TILL EN PREDIKAN SOM DU INTE FÅR MISSA KLICKA HÄR!

1 kommentar:

  1. Det finns bara ett sätt att omvända människor. Det är genom kärlek människor skall vinnas. Inte genom hat och oförsonlighet.

    SvaraRadera