Twingly statistik

söndag 20 september 2009

Om överdrifter och osund spekulation.

Guds rike finns här och nu och för att förkunna det och söka det först av allt, som vi fick lyssna till i denna söndags texter, behöver vi stanna, se och lyssna. Stop, look and listen. För att förstå meningen med livet behöver vi vara verklighetsförankrade lika mycket, ja till och med ännu mer än i Bibeln. Att tolka framtiden enbart med de profetior vi tror oss kunna utläsa är inte en sund väg. Om detta handlar en mycket läsvärd gästkrönika i tidningen Dagen
Läs den genom att klicka här.

Hänvisar även till det jag själv skrivit tidigare på de här länkarna:
Jag väntar på att Jesus skall komma

Fatalist på mer än ett sätt

Kära läsare som besöker min blogg. Vi måste hjälpas åt att få de människor som använder sig av dessa osunda spekulationer att sluta upp med att svärta ner det värdiga budskap som Herren ber oss förkunna med frimodighet och nytt engagemang.

2 kommentarer:

  1. Bra att du som pastor(emeritus) vågar stå upp mot detta osunda "bibelbruk" som själsligen skadat så många.
    Det trista är att du/vi läses av så få. Just nu ligger du på 51:a plats på lista bloggar Religion, på 2:a plats ligger en blogg som just excellerar i just de eskatologiska spekulationer.

    SvaraRadera
  2. Även om det är så som du skriver i din kommentar, (Dessa mina minsta bröder)att min blogg inte ligger överst på topplistan så fortsätter vi vår kamp och vår tro på en sund utveckling. Det är tyvärr så att folk dras till det destruktiva. Det ser vi dagligen bevis för i media. Det handlar om makt och profitbegär tror jag. Jag har skrivit en kommentar till bloggen du nämner men den kommer säkert inte att publiceras. De borde skämmas. Det är utstuderad galenskap där man använder bibeln för att försvara villfarelse.

    SvaraRadera